ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωσε όσα είχαμε δρομολογήσει

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωσε όσα είχαμε δρομολογήσει
«Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν», υποστηρίζει ο Αλέξης Χαρίτσης

Τα όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη επιχειρεί να αποκαθηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει, σε σκωπτικό τόνο, «τρία στα τρία ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Αλεξανδρούπολη»:

«Μονάδα FSRU: δρομολογήθηκε με το σύμφωνο Τσίπρα- Μπορίσοφ το 2016.

Μονάδα απορριμμάτων: εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2017.

Γηροκομείο: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2016».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικώς ο βουλευτής Μεσσηνίας, «τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν».

Νωρίτερα, οι Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα σε κοινή τους δήλωση σχολίασαν πως ο κ. Μητσοτάκης, βρισκόμενος σε απόγνωση λόγω της ταχείας αποδόμησής του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πήγε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει αρχικά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επανασχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε την περίοδο 2015- 2019 και στη συνέχεια την έναρξη κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού (ΥΦΑ) Αλεξανδρούπολης (FSRU) που επίσης προωθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Και δεν είχε την επάρκεια να πει έστω μια κουβέντα για το ιστορικό αυτών των έργων. Δεν μας εκπλήσσουν φυσικά τα ψέματα και η κοντή μνήμη του κ. Μητσοτάκη, κάτι που επαναλήφθηκε σήμερα στα εγκαίνια της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης», υπογραμμίζουν ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπενθυμίζουν πως επί ΣΥΡΙΖΑ:

  • «ακυρώθηκε το δικό τους υπερδιαστασιολογημένο έργο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που προωθούσε με ΣΔΙΤ η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, σε αντίθεση και με τις ανάγκες του Έβρου, αλλά και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Ολοκληρώθηκε ένας σύγχρονος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, όλοι οι περιφερειακοί σχεδιασμοί και η νομοθεσία με κεντρικό στοιχείο την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.
  • Τροποποιήθηκε (2017) η περιβαλλοντική άδεια, επανασχεδιάστηκε και εντάχθηκε το έργο ως δημόσιο στο ΕΣΠΑ (2017), δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση, με παρουσία του τότε αναπλ. ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου (18.1.2019)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ