ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές - άτυπο δημοψήφισμα για τους λογαριασμούς ρεύματος

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές - άτυπο δημοψήφισμα για τους λογαριασμούς ρεύματος
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 11:00 την αγορά της Καβάλας και στις 12:00 θα συναντηθεί με εργαζόμενους κι απολυμένους των Πετρελαίων και Λιπασμάτων Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Στην Καβάλα, τόπο καταγωγής της μητέρας του, συνεχίζει σήμερα Πέμπτη τις ανά την περιφέρεια περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί στις 11:00 την αγορά της μακεδονικής πόλης (εκκίνηση από τη διασταύρωση των οδών Ομονοίας και Παύλου Μελά) και στις 12:00 θα συναντηθεί με εργαζόμενους κι απολυμένους των Πετρελαίων και Λιπασμάτων Καβάλας κι όχι μόνο στην πλατεία Καπνεργάτη.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανάγουν τους «καυτούς» λογαριασμούς ρεύματος σε πόλο έλξης για τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το σποτ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, σε αυτό θα κινηθούν και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετατρέποντας τις κάλπες για την εκλογή προέδρου- από τη στιγμή που σε αυτές έχουν δικαίωμα συμμετοχής κι όσοι εγγράφονται την ίδια ημέρα εκεί θα φανεί και η όποια δυναμική του κόμματος- σε άτυπο δημοψήφισμα για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ιδίως στα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη σε αποδρομή κι από αυτή δεν θα τον γλιτώσουν ούτε τα μέτρα ελάφρυνσης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να ανακοινώσει ενδεχομένως κι εντός της ημέρας ούτε κάποιος ανασχηματισμός, ο οποίος άλλωστε «πολύ δύσκολα θα είναι ριζικός λόγω των εύθραυστων εσωκομματικών ισορροπιών στη ΝΔ», όπως αναφέρουν με νόημα.

Από εκεί και πέρα, η μετατόπιση του Νίκου Ανδρουλάκη ως προς την αποδοχή της αναγκαιότητας για βουλευτικές εκλογές εδώ και τώρα είναι καλοδεχούμενη στην Κουμουνδούρου, μόνο που περιμένουν από τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και μια σαφή τοποθέτηση πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τον κ. Μητσοτάκη ούτε με τη ΝΔ μετά από τις εθνικές κάλπες.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν πως ο κ. Ανδρουλάκης σύρεται στο αίτημα για εκλογές κι από τη λαϊκή οργή για τους λογαριασμούς του ρεύματος και τις ευθύνες που αποδίδουν οι πολίτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ