ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια από τον Β' ΠΠ

Γεωργιάδης: Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια από τον Β' ΠΠ
«Έχουμε στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Γερμανία ακρίβεια Μητσοτάκη;», είπε ο υπουργός ΙΝΤΙΜΕ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μετά τη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ακρίβεια λόγω της αύξησης του πληθωρισμού, ανέφερε πως καταγράφεται ρεκόρ πληθωρισμού παγκοσμίως.

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια, από την εποχή του Β´Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφερε με αφορμή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου με τίτλο «Κόρη 28 ετών η ακρίβεια Μητσοτάκη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε λόγο για ρεκόρ πληθωρισμού σε όλες οι χώρες του πλανήτη χωρίς καμία εξαίρεση και πρόσθεσε ότι στις ΗΠΑ καταγράφεται ρεκόρ 41 ετών, στο Βέλγιο 47 ετών και στη Γερμανία από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έχουμε στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Γερμανία ακρίβεια Μητσοτάκη;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και αφού ανέφερε πως «εφόσον αγοράζεις εισαγόμενα αγαθά, αυτή η αύξηση θα περάσει και στη δική σου οικονομία», σχολίασε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εμποδίσει κανείς την έλευση του εισαγόμενου πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχουν γίνει περισσότεροι έλεγχοι από όσους έκανε το υπουργείο Εμπορίου από το 1974 και μετά.

Ενημέρωσε δε, τα μέλη της Επιτροπής ότι κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), βρίσκονται στα νησιά και πραγματοποιούν ειδικούς ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων και ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ