ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τροχιοδεικτικές βολές για εκλογές - Σε Ρόδο και Σύμη την Τετάρτη ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τροχιοδεικτικές βολές για εκλογές - Σε Ρόδο και Σύμη την Τετάρτη ο Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σήμερα, στις 14.20, στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/INTIME

Στη Ρόδο και στη Σύμη θα συνεχίσει, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αυτή την εβδομάδα την καλοκαιρινή περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί αύριο Τετάρτη στα Δωδεκάνησα.

Στις 9.30πμ θα έχει σύσκεψη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σύμη όπου θα περιοδεύσει και θα συζητήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού και φορείς.

Επιστρέφοντας στη Ρόδο θα περιοδεύσει στον Αρχάγγελο, όπου θα έχει συζήτηση με κατοίκους και καταστηματάρχες, όπως και στα Αφάντου αργότερα, όπου θα απευθύνει κι ένα σύντομο χαιρετισμό έξω από το πρώην δημαρχείο.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σήμερα, στις 14.20, στο συνέδριο που διοργανώνουν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και η ιατρική ιστοσελίδα ygeiamou.gr με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσει νωρίτερα κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες που θα συζητηθούν αφορούν στο νέο μοντέλο υγειονομικής φροντίδας, στο σύστημα υγείας στην ψηφιακή εποχή, στην ασφάλιση ως πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας, ενώ θα εξεταστεί και το ερώτημα αναφορικώς με το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε νέες υγειονομικές κρίσεις.

Το τραπέζι στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Κούτρας και Αντώνης Σρόιτερ και θα έχει ως θέμα τις προκλήσεις για το σύστημα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση την προσεχή πενταετία.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτουν δύο ακόμα παράγοντες που δείχνουν βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο πρώτος σχετίζεται με το μπαράζ επιδομάτων και παρόμοιου τύπου παροχών που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση εντός του Ιουνίου- για ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και για τις συντάξεις.

Ο δεύτερος συνδέεται με αυτό το οποίο στην Κουμουνδούρου αποκαλούν «από κοινού επιχείρηση ανασύστασης του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ» με αφορμή τη Novartis και το φερόμενο ως παραποιημένο έγγραφο που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως οι συνεχιζόμενες αποτυχίες της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα και η ένδεια προγραμματικού λόγου από τη Χαριλάου Τρικούπη οδηγούν και τις δύο πλευρές σε μια αδιέξοδη τακτική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση και τα εκλογικά διλήμματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ