ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ και τα πολλά ανοιχτά «μέτωπα»

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ και τα πολλά ανοιχτά «μέτωπα»
Συνεχίζεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, κατόπιν σχετικής εντολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κι αφού έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου τις προεξοφλούν για το φθινόπωρο Δελτίο τύπου / POOL

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στις 15.30.  

Κι αυτό γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σπεύσει να αποστασιοποιηθεί από την Ουάσιγκτον, με κορύφωση την άρνηση υπερψήφισης πριν μερικές εβδομάδες της επ’ αόριστον παράτασης της ελληνοαμερικανικήςαμυντικήςσυμφωνίας, αλλά και της αντίθεσής του στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, έχει διαμηνύσει την αντίθεσή του στην παραχώρηση και συντήρηση F- 16, αλλά και F- 35 στην Τουρκία, καθώς και στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με όρους που θα θίγουν τα ελληνικά συμφέροντα και οι οποίοι σχετίζονται και με το «δικαίωμα» της γείτονα για εισβολή στη Συρία προκειμένου να πλήξει τους Κούρδους που συλλήβδην χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να λάβει το λόγο σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία που περνά η κυβέρνηση και η οποία ανοίγει ουσιαστικώς το δρόμο σε μαζική απόλυση των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, τη μοναδική εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας.

Την Τετάρτη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, κατόπιν σχετικής εντολής Τσίπρα κι αφού έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου τις προεξοφλούν για το φθινόπωρο.

Σημειώνεται πως και στα ψηφοδέλτια θα ισχύει η ποσόστωση φύλου 50- 50, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η γνώμη των 172.000 μελών του κόμματος.

Στα νέα πρόσωπα που θα κατεβούν υποψήφιοι συγκαταλέγονται ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης στην Κεφαλονιά κι ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Ματζουράνης στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ