ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Για «υποκρισία του επιτελικού κράτους», κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «εξυπηρέτηση συμφερόντων σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί την αντίδραση ακόμα και του διορισμένου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού», κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως οι σημερινές (Τετάρτη) εξελίξεις στη Βουλή αποκαλύπτουν την υποκρισία του επιτελικού κράτους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, εκ μέρους της κυβέρνησης, πρότεινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Χαρά Νικολοπούλου για την θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Νωρίτερα, κι ο Παύλος Πολάκης είχε χαρακτηρίσει ιδιαιτέρως προβληματική την τοποθέτηση Νικολοπούλου επικαλούμενος επιστολή του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ι. Λιανού, επιλογή του κ. Γεωργιάδη στην θέση της κυρίας Θάνου, προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία έκανε λόγο για προφανή ανεπάρκεια της κυρίας Νικολοπούλου στη μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της κι εκφράζοντας την κατάπληξη κι απογοήτευσή του για την επιβράβευση όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων.

Η επιστολή Λιανού

«Η πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Λιανού, να γνωστοποιήσει την αντίθεση του στις επιλογές της κυβέρνησης συνιστά εμφατική επιβεβαίωση ότι κάτι είναι εξαιρετικά σάπιο στο βασίλειο του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί την αντίδραση ακόμα και του προέδρου της Επιτροπής, τον οποίο έχει διορίσει η ίδια. Το ξέσπασμα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτός από τον εκνευρισμό της κυβέρνησης, είναι ενδεικτικό της αντίληψής της για την ανεξαρτησία των θεσμών. Τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και στην ποιότητα της δημοκρατίας μας», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ