ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Οι διορισμένοι από ΝΔ επικεφαλής Αρχών δημοσιοποιούν τις διαφωνίες τους με την κυβέρνηση

Χαρίτσης: Οι διορισμένοι από ΝΔ επικεφαλής Αρχών δημοσιοποιούν τις διαφωνίες τους με την κυβέρνηση
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖA, Aλέξης Χαρίτσης INTIME

Στις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Θανάσης Δαγούμας, και σε βάρος του υπουργείου Ενέργειας αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως μετά τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον Συνήγορο Καταναλωτή, τη Δευτέρα ήταν η σειρά του προέδρου της ΡΑΕ.

«Οι διορισμένοι από ΝΔ επικεφαλής των αρμόδιων Αρχών δημοσιοποιούν πλέον ανοιχτά τις διαφωνίες τους με την κυβερνητική πολιτική. Πρόκειται ξεκάθαρα για ακρίβεια Μητσοτάκη», συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαγούμας αναρωτήθηκε, γιατί δεν έχει υιοθετήσει το υπουργείο την εισήγηση της ΡΑΕ να επιστραφούν 67 εκατομμύρια ευρώ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης.

Εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του προς την τροπολογία με την οποία καταργείται η πιστοποίηση που έχει παράσχει η ΡΑΕ στους διαχειριστές των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και τόνισε πως θα στείλει τον φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαφώνησε, επίσης, με τη ρύθμιση που επιβάλλει την επανυποβολή του συνόλου των φακέλων για τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, η οποία, όπως υποστήριξε, λειτουργεί υπέρ μελετητών, συμβούλων και ακαδημαϊκών που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Η ανάρτηση Χαρίτση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ