ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Βουλής - Τα μηνύματα της πολιτικής σκηνής

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Βουλής - Τα μηνύματα της πολιτικής σκηνής
Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της οικίας του κ. Μυλωνάκη @georgemilon/Twitter

Επίθεση στο σπίτι του γγ της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη στη Βούλα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα γράφοντας συνθήματα με συνθήματα στους τοίχους και πετώντας φέλ βολάν στην είσοδο.

Όπως αναφέρει η ομάδα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση αυτή έγινε λόγω «δίωξης των αγωνιστών Ν. Ποργιώτη και Γ. Καλαϊτζίδη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της "φθοράς ιστορικού μνημείου" για την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας με μπογιές στη Βουλή, στις 21 Μάη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα ».

Ο κ. Μυλωνάκης μετά το περιστατικό έγραψε στο Twitter πως:

«Η Ελευθερία, η Δημοκρατία, οι Θεσμοί δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται».

To μήνυμα του κ. Τασούλα

Με αφορμή επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του κ. Μυλωνάκη, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις πρόσφατες, απόλυτα καταδικαστέες επιθέσεις που γίνονται σε σπίτια βουλευτών, προστέθηκε και η επίθεση, εξίσου καταδικαστέα, στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Βουλής από τον "Ρουβίκωνα". Ύπουλα, μέσα στο σκοτάδι, με άνανδρο στόχο σπίτια και οικογένειες, δεν πετυχαίνουν τίποτα άλλο παρά μόνο τη διαρκή αποδοκιμασία και καταδίκη τους από την ελληνική κοινωνία, την ίδια στιγμή που κατάδικοι ή υπόδικοι, στο φως όμως της ημέρας, αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο κ. Κώστας Τασούλας.

Δένδιας: Θρασύδειλη ενέργεια

«Η επίθεση στην οικία του γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη, είναι μία ακόμη θρασύδειλη ενέργεια που πρέπει να τύχει της αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ