ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: To «Περιστέρι» θα έχει συνέχεια γιατί κανείς δεν πιστεύει τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: To «Περιστέρι» θα έχει συνέχεια γιατί κανείς δεν πιστεύει τον Μητσοτάκη
Και ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως ο πρωθυπουργός θα στήσει κάλπες το φθινόπωρο ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME

«Δεν τον πιστεύουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του; Γιατί να τον εμπιστευτούμε εμείς», αναρωτιούνται ρητορικώς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφερόμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός κάνει προεκλογικού τύπου περιοδείες, όπως τη Δευτέρα στην ανατολική Αττική, ομοίως οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι πολιτευτές της ΝΔ. Την ίδια ώρα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και σχεδιάζει νέες προεκλογικές παροχές. Είναι φανερό ότι αμφιταλαντεύεται κι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρύξει εκλογές, ιδίως αν ο ενεργειακός πόλεμος ΕΕ- Ρωσίας αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η εκτίμηση, μάλιστα, πως ο κ. Μητσοτάκης θα στήσει τελικώς κάλπες το φθινόπωρο βρίσκει σύμφωνο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο η χθεσινή (Τρίτη) «πολύ επιτυχημένη», όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι με ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν ήταν η κορύφωση για το καλοκαίρι τέτοιου είδους εκδηλώσεων εντός Αττικής, ωστόσο αυτές θα έχουν συνέχεια το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εντός κι εκτός του Λεκανοπεδίου.

Παραλλήλως, τρέχει και η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ακρίβεια, με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα στις οποίες δεν αποτυπώνεται μόνο η αυστηρή κριτική του κόμματος στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και οι προτάσεις του, με πιο κεφαλαιώδεις το πλαφόν στη χονδρική, αλλά και στη λιανική τιμή των καυσίμων και τη μείωση του ΕΦΚ, καθώς και του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όσον αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο προετοιμάζεται από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αναμένεται να ανακοινωθεί σε όλες του τις διαστάσεις από τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ όπου ανεβαίνει το τριήμερο 16 με 18 Σεπτεμβρίου, εκτός βεβαίως αν προκύψουν εκλογές.

Όπως κι αν έχει, διαστάσεις αυτού του κυβερνητικού προγράμματος θα δοθούν στη δημοσιότητα και νωρίτερα, μέσα από σχετικές θεματικές εκδηλώσεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τη στεγαστική κρίση.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας συναντάται σήμερα, στις 11.00, με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ), Θύμιο Λυμπερόπουλο, με αφορμή το σκάνδαλο Uber.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ