ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός: Καταγγέλλει «μονταζιέρα» για τις αναφορές στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ρωμανός: Καταγγέλλει «μονταζιέρα» για τις αναφορές στον Νίκο Ανδρουλάκη
ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση στα όσα του αποδίδονται ότι δήλωσε για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ έδωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. Ο Νίκος Ρωμανός καταγγέλλει «μονταζιέρα» και fake news.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν με σκληρές δηλώσεις στα όσα φέρεται να υποστήριξε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα όσα έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, ο Νίκος Ρωμανός αφού επανέλαβε τα περί «νόμιμης συνακρόασης μέσω της ΕΥΠ», φέρεται να έριξε το μπαλάκι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει και ο Νίκος Ανδρουλακης να δώσει απαντήσεις στις αιτιάσεις που αφορούν τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ.

Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε για τον Νίκο Ανδρουλάκη: να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, ο Νίκος Ρωμανός διαψεύδει ότι μίλησε για «προσωπικά δεδομένα» του Νίκου Ανδρουλάκη και κάνει λόγο για «fake news» και συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων δήλωσε.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επισημαίνει: «Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο.

»Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

»Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

»Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος! Ουδέποτε μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου.»

Οργή Ανδρουλάκη για τις διαρροές σε βάρος του

Νωρίτερα, οι αναφορές στο πρόσωπό του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη: «Η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο» επισημαίνει και κάνει λόγο για «στελέχη της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια των θεσμών τον κ. Μητσοτάκη και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις εις βάρος του.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αλλεπάλληλα tweet επισημαίνει τα εξής:

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το #Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

»Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

»Στελέχη της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

»Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

»Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

»- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
- Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»

Διαβάστε επίσης:

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τις υποκλοπές: Σκληρή επίθεση από Ανδρουλάκη, Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Οικονόμου: Με τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού θα ασχοληθούμε μετά τις απαντήσεις για την ΕΥΠ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ