ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η βεβαιότητα για νέες αποκαλύψεις και το «αγκάλιασμα» Ανδρουλάκη από Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η βεβαιότητα για νέες αποκαλύψεις και το «αγκάλιασμα» Ανδρουλάκη από Τσίπρα
Άνθρωποι με πρόσβαση στις μυστικές δημοσκοπήσεις που τρέχουν κι αυτήν τη χρονική περίοδο διαβεβαιώνουν ότι τα συμπεράσματά τους θα πρέπει να έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι δεν ήταν μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με το λογισμικό Predator.

Γι’ αυτό και, όπως σχολιάζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στο διάγγελμα της Δευτέρας για το πόσοι παρακολουθούνταν, εμφανίστηκε φοβικός και συνεχίζει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως έρχεται νέος γύρος αποκαλύψεων το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το οποίο σε συνδυασμό με μπαράζ δημοσιευμάτων σε σοβαρά και δημοφιλή μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, αλλά και των αντιδράσεων ξένων θεσμικών παραγόντων συντείνουν στο κλίμα αποδρομής που επικρατεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άνθρωποι, μάλιστα, με πρόσβαση στις μυστικές δημοσκοπήσεις που τρέχουν κι αυτήν τη χρονική περίοδο διαβεβαιώνουν ότι τα συμπεράσματά τους θα πρέπει να έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείουν μετά το Δεκαπενταύγουστο να ακουστούν και οι πρώτες σοβαρές ενστάσεις κι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ακόμα κι από προβεβλημένα μέλη της, για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Όπως κι αν έχει, δεν είναι καθόλου τυχαίο το αγκάλιασμα Ανδρουλάκη από Τσίπρα με αφορμή τις παρακολουθήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη συγκυρία ώστε να απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ οριστικώς από τη ΝΔ και να το φέρει εγγύτερα στον ίδιο.

Ο ίδιος, άλλωστε, παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κίνηση Ανδρουλάκη να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη, έστω κι αν δεν ζητά (ακόμα;) εκλογές, αλλά και τη σκληρή κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό ο μέχρι πρότινος φερόμενος συνοδοιπόρος του Βαγγέλης Βενιζέλος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τις διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ, εκεί που, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, μπορεί να βρει ο κ. Μητσοτάκης πιο πρόθυμους συνομιλητές, αλλά και «σερβιτόρους των πιο σκοτεινών του επιδιώξεων», ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ