ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της πολιτικής απομόνωσης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της πολιτικής απομόνωσης Μητσοτάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να μιλήσει και στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία αφού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς συνεργάτες του στο CNN Greece, «από ποιον να ζητήσει απαντήσεις όταν δεν του τις έδωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός»; ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να υπερψηφίσει σήμερα Δευτέρα στη Βουλή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη με το παράνομο λογισμικό Predator που φέρεται να χρησιμοποίησε η ΕΥΠ.

Μπορεί στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην συμφωνούν λέξη προς λέξη με την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο επιμέρους διαφωνίες της δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στη γενική εικόνα πολιτικής απομόνωσης- με την εξαίρεση της ακραίας Δεξιάς- που θέλει να προσδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, ούτε το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επέκταση της χρονικής περιόδου διερεύνησης στο 2012 - 2019 την οποία ενδεχομένως να επιχειρήσει «ως αντιπερισπασμό» η ΝΔ.

Έτσι κι αλλιώς, οι απαραίτητες ψήφοι υπάρχουν κι ενδεχομένως να ξεπεράσουν αρκετά τις 120.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, δεν πρόκειται να μιλήσει και στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία αφού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς συνεργάτες του στο CNN Greece, «από ποιον να ζητήσει απαντήσεις όταν δεν του τις έδωσε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μολονότι προκλήθηκε επί τούτου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»;

Έτσι κι αλλιώς, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα των υποκλοπών να ξεχαστεί και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που προετοιμάζει για τις αρχές Σεπτεμβρίου για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ και την ΕΥΠ με τη συμμετοχή και διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας οι οποίοι δεν είναι κομματικώς ενταγμένοι.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και για την άνοδο του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ στα μέσα του επόμενου μήνα, όπου πρόκειται να ξεδιπλώσει την κυβερνητική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που καίνε τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως είναι κυρίως η ακρίβεια, αλλά και η στέγη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ