ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουν στη διερεύνηση των υποκλοπών με «όχημα» την υπόθεση Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουν στη διερεύνηση των υποκλοπών με «όχημα» την υπόθεση Σπίρτζη
Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως η κυβέρνηση συνεχίζει να μην απαντά ποιος είναι ο κρίσιμος λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο έγινε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και η παρακολούθηση δημοσιογράφων ή πολιτικών στελεχών ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν περίμεναν τους τίτλους τέλους στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως έγινε προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο Γιάννης Λαβράνος, ο Φέλιξ Μπίτζιος ή ο Γρηγόρης Δημητριάδης, για τον οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ανάλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση, δεν κλήθηκαν στην επιτροπή.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως η κυβέρνηση συνεχίζει να μην απαντά ποιος είναι ο κρίσιμος λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο έγινε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και η παρακολούθηση δημοσιογράφων ή πολιτικών στελεχών, ενώ κι όσοι κατέθεσαν και είχαν γνώση της υπόθεσης κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, πάντως, δεν θα περιμένουν ως τη συγκρότηση της επόμενης Βουλής, όπου πιστεύουν ότι θα έχουν την πλειοψηφία και θα μπορέσουν να συγκροτήσουν προανακριτική επιτροπή κι εκεί να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες, όσο ψηλά κι αν φτάνουν.

Θα δώσουν τη μάχη και στην παρούσα Βουλή, η οποία σήμερα Δευτέρα ξεκινά η Δ’ Σύνοδος της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία μάλλον θα συγκληθεί στα τέλη Οκτωβρίου για την υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Σε αυτή τη συνεδρίαση θα γίνει προσπάθεια να κληθούν και οι μάρτυρες που δεν κατέθεσαν στην εξεταστική.

«Η συσκότιση δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Έχει δημιουργηθεί στους πολίτες η πεποίθηση της ανασφάλειας και της κατίσχυσης της αδικίας. Το λεγόμενο προπύργιο των αδυνάτων, που είναι η δικαιοσύνη, δίνεται η εντύπωση πολλές φορές πως έχει καταληφθεί από πρόθυμους γραμμητζήδες του Μεγάρου Μαξίμου που μοιράζουν συγχωροχάρτια ενεργώντας κατά το δοκούν. Ποτέ ξανά κολλητοί, συγγενείς κι επιχειρηματίες, με περίεργες σχέσεις με την “Αγία Οικογένεια” δεν προστατεύτηκαν τόσο ανερυθρίαστα. Σχεδόν φταίνε τα θύματα κι όσοι έψαξαν για την αλήθεια», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ