ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς για ναυάγια: Ημέρα λύπης – Κάθε ζωή που χάνεται ισοδυναμεί με πολλούς θανάτους

Σχοινάς για ναυάγια: Ημέρα λύπης – Κάθε ζωή που χάνεται ισοδυναμεί με πολλούς θανάτους
«Επιτρέψτε μου να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια ζωών στο Αιγαίο σήμερα το πρωί» είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

«Ημέρα λύπης» χαρακτήρισε τη σημερινή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μυτιλήνη.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια ζωών στο Αιγαίο σήμερα το πρωί. Κάθε ζωή που χάνεται ισοδυναμεί με πολλούς θανάτους», σημείωσε ο κ. Σχοινάς στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, στις Βρυξέλλες, του νέου διακανονισμού συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της UEFA.

«Πυρά» από την Αθήνα

Τη θλίψη τους για τις τραγωδίες εκφράζουν από το πρωί και Έλληνες υπουργοί και αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, ο Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο των ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου ενώ παράλληλα έστρεψε τα «πυρά» του κατά της Τουρκίας.

«Αυτό που έγινε χθες από τους διακινητές ισοδυναμούν με εγκληματική ενέργεια», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες των τουρκικών αρχών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι οι τουρκικές Αρχές δεν έκαναν προσπάθεια να αποτρέψουν τις τραγωδίες.

Μέσω tweet του, είχε άλλωστε καλέσει τις τουρκικές Αρχές να σταματήσουν τις ροές, δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή ενώ παράλληλα είχε ζητήσει από την ΕΕ να δράσει.

Για ανοχή της Τουρκίας στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές, έκανε λόγο με τη σειρά του και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ