Κεραμέως: Σχέδιο 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών
Ανανεώθηκε:
Την ουσιαστική ανακαίνιση των υφιστάμενων φοιτητικών εστιών μέσω σχεδίου ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Παράλληλα, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, σε Κρήτη, Θεσσαλία, Έβρο, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Αττική, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Σχολιάζοντας την αστυνομική επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, η υπουργός Παιδείας τη χαρακτήρισε ως άκρως επιτυχημένη, σημειώνοντας ότι μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας, που υπήρχε πολλά χρόνια, και άλλοι εθελοτυφλούσαν.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Χάρβαρντ, και το Κολούμπια, έρχονται στην χώρα μας, για κοινά προγράμματα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα, αλλά και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών.
Η υπουργός δήλωσε ακόμη ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των εποχών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διόρισε 6.000 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή ενώ μέχρι τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κεραμέως: Εκπαίδευση και Περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες
Κεραμέως για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Ανεκτίμητη η προσφορά τους
Κεραμέως: Αύξηση κατά 50% του φοιτητικού επιδόματος με αναδρομική ισχύ
SPONSORED
Αινιγματική ανάρτηση Τσίπρα για νέο κόμμα: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς»
09:59
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω έργων σε Λεωφόρο Αλίμου - Κατεχάκη και Κηφισό
09:50
Πειραιάς: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου της 24χρονης από μπαλκόνι 7ου ορόφου
09:44
Θεσσαλονίκη: Σύρραξη 20 ατόμων σε ποντιακό γλέντι - Δύο τραυματίες από ρίψη μπουκαλιών
09:40