ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή - Το ΠΑΣΟΚ ως μονόδρομος

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή - Το ΠΑΣΟΚ ως μονόδρομος
Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμούν για κανένα λόγο η μακρά προεκλογική περίοδος να επικεντρωθεί στα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης, ιδίως του πρώτου εξαμήνου του 2015 EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, την προσεχή Παρασκευή, θα αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, από τα εθνικά ως την ακρίβεια.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκειά της, πέρα φυσικά από την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τα εσωκομματικά, θα συζητηθούν ο κομματικός σχεδιασμός για τις αυτοδιοικητικές και συνδικαλιστικές- ιδίως σε σχέση με τη ΓΣΕΕ- εκλογές, ενώ θα γίνουν κι αναθέσεις τομέων στα μέλη της Κ.Ε. συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής τους.

Η Πολιτική Γραμματεία, εξάλλου, που θα θέσει την ατζέντα της Κ.Ε. θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, ενώ κατά τη διάρκειά της δεν αποκλείεται να καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των βουλευτικών ψηφοδελτίων, με χρονικό ορίζοντα που δεν θα υπερβαίνει το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αν, βεβαίως, οι βουλευτικές εκλογές προκηρυχθούν νωρίτερα από την ερχόμενη άνοιξη, χρόνο που εικάζουν πως θα διενεργηθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, μια τέτοια εξέλιξη θα επισπεύσει, όπως είναι λογικό, και την ανακοίνωση των σχετικών ψηφοδελτίων.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως κλείνει οριστικώς (;) η πόρτα της Κουμουνδούρου για το ΜέΡΑ 25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη ύστερα από τις δηλώσεις του τελευταίου πως η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερο σημείο αν είχε επιλέξει τη δραχμή πριν επτά χρόνια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν για κανένα λόγο η μακρά προεκλογική περίοδος να επικεντρωθεί στα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης, ιδίως του πρώτου εξαμήνου του 2015, όπως πιστεύουν ότι επιθυμεί να κάνουν ΝΔ αλλά και Βαρουφάκης, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μόνη ρεαλιστική οδός για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι πρώτο κόμμα, δεν είναι άλλη από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ιδίως μάλιστα όσο προϊόντος του χρόνου ο αντιπολιτευτικός τους λόγος ταυτίζεται όλο και περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ