ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρότυπο Φαραντούρη για τις υποψηφιότητες

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρότυπο Φαραντούρη για τις υποψηφιότητες
«Θα εκπλαγείτε από το πόσα πρόσωπα με αναγνωρισμένη κοινωνική διαδρομή και ήθος θα κατεβούν στις εκλογές μαζί μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece άνθρωποι στην αξιωματική αντιπολίτευση ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας το βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα» (εκδόσεις Παπαζήση) μόνο γιατί το έχει προλογίσει ή γιατί αφορά το πιο καυτό ζήτημα (και) για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ούτε καν για να προαναγγείλει εμμέσως την κάθοδο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε και να δώσει μια πρόγευση της ποιότητας των ψηφοδελτίων που θα κατεβάσει το κόμμα του στις βουλευτικές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την αξιοποίηση προσωπικοτήτων, όπως ο κ. Φαραντούρης που είναι εξάλλου και σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του κ. Τσίπρα, οι οποίες δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα.

Η παρουσία, εξάλλου, στο πάνελ και του τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χάρη Δούκα, αλλά και πολιτικών που δεν ανήκουν στην Κεντροαριστερά, όπως ο Βαγγέλης Αντώναρος, ήταν από μόνα τους ικανά να πλέξουν νέα σενάρια όχι μόνο για τις μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουν να μας ταυτίσουν αποκλειστικώς με το ύφος Πολάκη. Γι’ αυτό και τα περισσότερα ΜΜΕ απέκρυπταν, για παράδειγμα ότι ο εκλιπών Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν κι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός μας. Θα εκπλαγείτε, όμως, από το πόσα πρόσωπα με αναγνωρισμένη κοινωνική διαδρομή και ήθος θα κατεβούν στις εκλογές μαζί μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια πειθούς της κοινής γνώμης για το ότι ο ενεργειακός πληθωρισμός δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως σε ενδογενείς που έχουν να κάνουν με λάθη και παραλείψεις και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της άμεσης επαφής με επαγγελματικές κατηγορίες που πλήττονται ιδιαιτέρως από την ενεργειακή κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 10.00 π.μ., με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Είναι ουκ ολίγα, άλλωστε, τα αρτοποιεία που είτε έβαλαν λουκέτο είτε κινδυνεύουν να βάλουν λόγω του ενεργειακού κόστους, αλλά και των αυξήσεων στις πρώτες ύλες, όπως στο αλεύρι και το ηλιέλαιο, που πλέον αγγίζουν ακόμα και το 150%.

Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τους αρτοποιούς θα πραγματοποιηθεί στο αρτοζαχαροπλαστείο Βαζάκα (Σοφοκλή Βενιζέλου 80, Λυκόβρυση).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ