ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για τον βιασμό της 12χρονης: Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους

Θεοδωρικάκος για τον βιασμό της 12χρονης: Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους
«Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράσης. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία», τόνισε στην ομιλία του σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Υπηρετούμε το όραμα μιας αστυνομίας σύγχρονης και φιλικής προς τον πολίτη και παρουσία στις γειτονιές γι’ αυτό και απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα όπως για παράδειγμα η παράδοση δικογράφων. Έτσι έχουμε πετύχει να περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής 3.280 αστυνομικοί. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μείωση άνω του 25% στην μικρή εγκληματικότητα στα νοικουριά σε σχέση με το 2015-2019» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Έστειλε, παράλληλα το μήνυμα ότι ο «νόμος είναι νόμος για όλους απέναντι σε όλους όπως συνέβη στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού».

«Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου αλλά η ανοχή της ανομίας» είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου», είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του βιασμού του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια είπε:

«Ο νόμος είναι νόμος γι αυτό την ίδια αποφασιστικότητα δείχνει η Αστυνομία σε κάθε υπόθεση. Ιδίως όταν προσβάλλει και κακοποιεί την ψυχή ενός 12χρονου παιδιού και τη συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράσης. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι συμπεριφορές που προσβάλουν την ΕΛΑΣ δεν έχουν θέση στο σώμα σημειώνοντας ότι «34 αστυνομικοί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποταχθεί γιατί διέποραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι ζήτημα κύρους για την ΕΛΑΣ».

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό επιλύοντας πάγια προβλήματα. Σας το οφείλουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, υπάρχουν προβλήματα που θέλουν επίλυση. Αποφασισμένοι να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς σε μια δύσκολη εποχή» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ