ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Αγρίνιο: Ειδεχθές έγκλημα – Περίεργη εξέλιξη, η ΕΛΑΣ έχει επιληφθεί

Οικονόμου για Αγρίνιο: Ειδεχθές έγκλημα – Περίεργη εξέλιξη, η ΕΛΑΣ έχει επιληφθεί
«Παρακολουθούμε το ζήτημα της εξέλιξης της προανακριτικής διαδικασίας και περιμένουμε πολύ σύντομα να επανέλθουμε», είπε για την υπόθεση ο κ. Οικονόμου ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο αναφέρθηκε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

Ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε για το γεγονός πως ο φερόμενος παιδεραστής από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει συλληφθεί ενώ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του με εισαγγελική διαταγή.

Όπως είπε:

«Είναι ένα ζήτημα που θα διερευνηθεί, οι αρχές ασφαλείας πρέπει να το απαντήσουν απολύτως καθαρά και με σαφήνεια. Πρόκειται για ακόμη ένα ειδεχθές έγκλημα εφόσον επιβεβαιωθεί πως έτσι είναι. Παρακολουθούμε το ζήτημα της εξέλιξης της προανακριτικής διαδικασίας και περιμένουμε πολύ σύντομα να επανέλθουμε. Και εγώ το παρατήρησα και όλοι μας. Είναι μια περίεργη εξέλιξη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιληφθεί και σύντομα θα έχουμε εξηγήσεις».

Σύμφωνα με τον Alpha, όταν έγινε η καταγγελία από την οικογένεια του παιδιού, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας είχε στείλει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Αγρινίου αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι ο 28χρονος τότε ήταν στρατιώτης, παρενέβη ο στρατιωτικός εισαγγελέας και ζήτησε τη δικογραφία.

Τότε, κάλεσε τον 28χρονο σε ανωμοτί κατάθεση, και αμέσως μετά του απαγγέλθηκε η κατηγορία για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 10 ετών που συνιστά κακούργημα.

Βάσει της κατηγορίας που του αποδόθηκε, ο στρατιωτικός εισαγγελέας ζήτησε τη δημοσίευση των στοιχείων του.

Ο 28χρονος αναμένεται να κληθεί σε απολογία και, αν οι δικαστικές αρχές κρίνουν πως συντρέχουν λόγοι, θα εκδώσουν ένταλμα για τη σύλληψή του.

Σε ερώτηση του σταθμού γιατί δεν έγινε πρώτα η σύλληψη του 28χρονου, η απάντηση ήταν πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των δικαστικών αρχών, πως δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και πως ήταν συνεργάσιμος από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές.

«Εμείς υποβάλαμε μήνυση το καλοκαίρι του 2021. Οι πράξεις αυτές φέρεται ότι έγιναν από τον φερόμενο δράστη από τον Μάρτιο περίπου του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2021, όταν υπηρετούσε ο φερόμενος ως δράστης την θητεία του. Γι' αυτό και εγκαθιδρύεται η αρμοδιότητα του στρατοδικείου» ανέφερε σε δηλώσεις του και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στην δημοσιότητα με απόφαση της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τον ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ Δημήτριο του Ευθυμίου, γεννηθέντα στις 1-7-1994, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τα στοιχεία του εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ