Φράχτης στον Έβρο: Κατατέθηκε τροπολογία για να επιταχυνθεί η επέκτασή του
Τροπολογία για την επιτάχυνση της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου όπως αναφέρεται να αντιμετωπιστεί η «απρόβλεπτη και ασυνήθιστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών», εξέλιξη που σχετίζεται με την «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού από την Τουρκία.
Η τροπολογία επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης για την προμήθεια ηλεκτρονικού, επιχειρησιακού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας «αποκλειστικά για την κατασκευή και επέκταση τεχνητού εμποδίου (φράκτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου».
Η εν λόγω διάταξη θα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2023.
«Οι ραγδαίες εξελίξεις που σχετίζονται με την ‘’εργαλειοποίηση’’ του μεταναστευτικού ζητήματος, έχουν ως αποτέλεσμα την απρόβλεπτη και ασυνήθιστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, που εκτείνεται κατά μήκος των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Για το λόγο αυτό απαιτείται ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαπιστωμένου προβλήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία πατώντας εδώΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη και προκλητική η εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία
Μηταράκης: Με τον φράχτη στον Έβρο καλύπτουμε πλήρως το χερσαίο σύνορό μας
Γερμανικό RND: «Απέλαση ή Ελλάδα» το δίλημμα που θέτει η Τουρκία σε Σύρους πρόσφυγες
Καισαριανή: Νεκρός βρέθηκε ο 28χρονος που αγνοούνταν από τις 3 Απριλίου
12:24
Θρίλερ με την εκπροσώπηση του Ιράν στις διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Παρασκευής στο Πακιστάν
12:23
Μακρόν: 15 χώρες σχεδιάζουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Ορμούζ (vid)
12:15
Νέα πρόκληση Ακάρ για την Κύπρο: «Θα είναι το τελευταίο σας Πάσχα»
12:15