ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει την πολιτική του ένδεια

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει την πολιτική του ένδεια
Δριμεία κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου στον απόηχο της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμεία κριτική ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ανερμάτιστες και ανεδαφικές τοποθετήσεις».

Σε ό,τι αφορά, ειδικά, τις επικρίσεις του κ. Τσίπρα στην υπόθεση του αποπεμφθέντα «γαλάζιου» βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, ο κ. Οικονόμου σχολιάζει: «Η άνευ όρων κάλυψη που παρείχε στους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, την ημέρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός αποφασιστικά απέπεμψε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι αποκαλυπτική της αντίληψης του κ. Τσίπρα για θέματα ήθους και ύφους της πολιτικής».

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα, αλλά αναποτελεσματικά, να καλύψει την πολιτική του ένδεια με ανερμάτιστες και ανεδαφικές τοποθετήσεις. Ποιο βάρος μπορεί να έχει η τοποθέτησή του στα εθνικά μας ζητήματα, όταν δεν ψήφισε τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;», διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζει δε: «Σχετικά με τη διαρκή απειλή του μεταναστευτικού, για τον κ. Τσίπρα η Ελλάδα είναι "χώρα - δεσμοφύλακας" και ο φραχτης στον Έβρο περιττός. Γίνεται έτσι απόλυτα κατανοητό που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα, εάν η πολιτική Τσίπρα στο μεταναστευτικό συνεχιζόταν».

Ο Γιάννης Οικονόμου στηλιτεύει, εξάλλου, και τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα ακρίβειας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την αλήστου μνήμης λογική του "λεφτά υπάρχουν" δεν αντιμετωπίζεται η κρίση ακρίβειας που μαστίζει όλη την Ευρώπη. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται όταν εφαρμόζεις ένα από τα τρία μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας στην Ευρώπη, το οποίο διευρύνεται μάλιστα όσο περνάει ο καιρός».

«Όσο αγχωμένα και αν προσπαθεί να υποδυθεί ότι αλλάζει και ότι κόπτεται για τη μεσαία τάξη, που η κυβέρνησή του εξόντωσε φορολογικά, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υπολείπεται τραγικά από το μέγεθος της ευθύνης και της συγκρότησης που απαιτούν η διεθνής και η εγχώρια συγκυρία», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ