ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία ο πληθωρισμός

ΣΥΡΙΖΑ: Σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία ο πληθωρισμός
Πυρά κατά της κυβέρνησης, ότι συνεχίζει μια ίδια αδιέξοδη πολιτική ΙΝΤΙΜΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για έναν ακόμα μήνα ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε πολύ υψηλά, απαγορευτικά για την κοινωνική πλειοψηφία, επίπεδα, σύμφωνα με τα σημερινά (Δευτέρα) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, αύξηση που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά πληθωριστικά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών», δηλώνουν οι Έφη Αχτσιόγλου κι Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες Οικονομικών κι Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τη στιγμή που συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις μιλούν σύσσωμες για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κυβερνητικά μέτρα- κοροϊδία, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια αδιέξοδη πολιτική.

«Πρόκειται για πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας κι ανεπαρκών ελέγχων, αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Όπως η στήριξη του εισοδήματος, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. Κάθε ημέρα που περνά, στοιχίζει πολλαπλά στους πολίτες. Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων εμείς θα επιμένουμε. Πολιτική αλλαγή τώρα για έξοδο από τον βούρκο στον οποίο μας βουλιάζει ο κ. Μητσοτάκης», συμπληρώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ