ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τα Χριστούγεννα τα ψηφοδέλτια - Πολυτεχνείο και προϋπολογισμός οι επόμενες «μάχες»

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τα Χριστούγεννα τα ψηφοδέλτια - Πολυτεχνείο και προϋπολογισμός οι επόμενες «μάχες»
Και στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου - Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού επικράτησε μεγάλη ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Στον κομματικό προγραμματισμό για την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο επικεντρώθηκε η χθεσινή (Παρασκευή 11/11) κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η συζήτηση, όπως πληροφορείται το CNN Greece, επικεντρώθηκε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και στις δράσεις κι εξορμήσεις ανά την επικράτεια των κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις ημερίδες στις πρωτεύουσες των νομών, σε κάποιες από τις οποίες θα παρευρεθεί κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου εστιάζουν, επίσης, στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο την προσεχή εβδομάδα, χωρίς να κρύβουν την ανησυχία τους για προβοκάτσιες προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα από τις παρακολουθήσεις και την αισχροκέρδεια.

Παραλλήλως, προετοιμάζονται και για τη μάχη του προϋπολογισμού, η οποία θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής από τις 13 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

«Βρισκόμαστε σε θέση μάχης», όπως μας ανάφερε χαρακτηριστικώς μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.

Την ίδια ώρα, και στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε μεγάλη ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα και ιδίως στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, η συμμετοχή των πολιτών ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, μεγαλύτερη κι από την αντίστοιχη στις διαδηλώσεις κατά του εργασιακού νόμου Μητσοτάκη- Χατζηδάκη.

Ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, δόθηκε μια παράταση μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος τους.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία, ύστερά από την εισήγηση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Μιχάλης Καλογήρου).

Παρακολουθήσεις

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως ο κ. Μητσοτάκης εδώ κι ένα δεκαήμερο είναι εξαφανισμένος κι εμφανίζεται μόνο σε προστατευόμενα περιβάλλοντα:

«Δίνει ομιλίες μόνος του, κάνει διακοπές που τις βαφτίζει περιοδείες σε ένα πλαίσιο χωρίς αντίλογο, ενώ έδωσε και μια συνέντευξη καταϊδρωμένος, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, για να αποφύγει τη βάσανο της Βουλής. Νομίζει πως θα τη σκαπουλάρει κρυπτόμενος. Αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην εκτεθεί περισσότερο με τις απαντήσεις που δεν θα δώσει. Θα αποφύγει να αντιμετωπίσει και την υπόλοιπη αντιπολίτευση γιατί πια είναι πλήρως απομονωμένος από όλο το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται κι από το ίδιο του το κόμμα. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τον στηρίζουν οι υπουργοί του και σημαντικά κομματικά του στελέχη. Κρύβονται κι αυτοί για να μην γεννηθεί η υποψία πως αποτελούν κομμάτι των παρακολουθήσεων και της σκευωρίας που έστησε ο αρχηγός τους», σημειώνουν αιχμηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ