ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Τι απαντά η Αθήνα στις αιτιάσεις Σοϊλού

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Τι απαντά η Αθήνα στις αιτιάσεις Σοϊλού
(AP Photo/Khalil Hamra)

Ηχηρές απαντήσεις στις αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού από πλευράς της Αθήνας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να τοποθετούνται ξεκάθαρα για τα περί διαφυγής στην Ελλάδα της γυναίκας που φέρεται να αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για την πολύνεκρη έκρηξη και ξεκαθάρισε πως η Αθήνα είναι «σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη».

«Είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις όπως αυτές στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο κ. Οικονόμου, και συμπλήρωσε:

«Η χώρα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας, παντού στον κόσμο».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

«Η Ελλάδα φυλάει καλά τα σύνορά της» είπε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Πυρά» Σοϊλού κατά της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε από το σημείο της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που η ύποπτη δεν είχε συλληφθεί θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, καταφέρθηκε κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της χώρας.

Επίθεση εναντίον της Δύσης είχε εξαπολύσει νωρίτερα τη Δευτέρα (14/11) και ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων πολιτών είναι η άμεση και έμμεση συνέπεια της στήριξης ορισμένων χωρών στις τρομοκρατικές οργανώσεις» έγραψε ο ίδιος στο Twitter, σχολιάζοντας την επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που άφησε πίσω της έξι νεκρούς και 81 τραυματίες.

Και συνέχισε:

«Πρέπει να σταματήσουν άμεσα την άμεση και έμμεση στήριξή τους εάν θέλουν τη φιλία της Τουρκίας»

Την ίδια ώρα, είπε πως «οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι μπορούν να τρομάξουν το έθνος και την κυβέρνηση με αυτές τις επιθέσεις αλλά αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα».

«Η κυβέρνηση, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει ποτέ αποφύγει να κυνηγήσει και να τιμωρήσει τρομοκράτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ