ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Πώς να μιλάμε για ασφάλεια όταν χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;

Ηλιόπουλος: Πώς να μιλάμε για ασφάλεια όταν χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κάνει μνεία του δείκτη ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ξεπεράσει το 25% και η τάση είναι για το 30% INTIME

«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;», αναρωτιέται ο Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ.

«Πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήταν μία κίνηση δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ασφάλειας. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των ιατρών στο ΕΣΥ κι άρα ανοίγει με τον νόμο την πόρτα έτσι ώστε οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το δημόσιο σύστημα», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μία από τις πιο τρομακτικές μορφές φτώχειας την υγειονομική φτώχεια, να μην μπορείς να καλύψεις, δηλαδή, υγειονομικές σου ανάγκες.

Ο κ. Ηλιόπουλος κάνει μνεία του δείκτη ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ξεπεράσει το 25% και η τάση είναι για το 30%.

Το 2019, μάλιστα, αυτός ο δείκτης ήταν μόλις στο 8%.

«Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία, οι ανισότητες και η φτώχεια αυξάνονται. Δουλειά τους δεν είναι να νιώσουν και να υποστηρίξουν τους πολίτες, αλλά να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων για τα οποία δουλεύουν. Το ίδιο κάνουν στην ενέργεια, στα εργασιακά, στην παιδεία. Στο δικό μας χέρι είναι να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γυρίσει κοινΒΟΥωνικά, αλλά και σε όρους δημοκρατίας στην δεκαετία του ‘50 και του ‘60. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας κι όχι έναν σύγχρονο σκοταδισμό. Για να νικήσει η ζωή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ