Ηλιόπουλος: Πώς να μιλάμε για ασφάλεια όταν χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;
Ανανεώθηκε:
«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;», αναρωτιέται ο Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ.
«Πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήταν μία κίνηση δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ασφάλειας. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των ιατρών στο ΕΣΥ κι άρα ανοίγει με τον νόμο την πόρτα έτσι ώστε οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το δημόσιο σύστημα», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μία από τις πιο τρομακτικές μορφές φτώχειας την υγειονομική φτώχεια, να μην μπορείς να καλύψεις, δηλαδή, υγειονομικές σου ανάγκες.
Ο κ. Ηλιόπουλος κάνει μνεία του δείκτη ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ξεπεράσει το 25% και η τάση είναι για το 30%.
Το 2019, μάλιστα, αυτός ο δείκτης ήταν μόλις στο 8%.
«Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία, οι ανισότητες και η φτώχεια αυξάνονται. Δουλειά τους δεν είναι να νιώσουν και να υποστηρίξουν τους πολίτες, αλλά να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων για τα οποία δουλεύουν. Το ίδιο κάνουν στην ενέργεια, στα εργασιακά, στην παιδεία. Στο δικό μας χέρι είναι να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γυρίσει κοινΒΟΥωνικά, αλλά και σε όρους δημοκρατίας στην δεκαετία του ‘50 και του ‘60. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας κι όχι έναν σύγχρονο σκοταδισμό. Για να νικήσει η ζωή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.
Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κόντρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία
Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57