ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για επεισόδια από Ρομά: Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας

Οικονόμου για επεισόδια από Ρομά: Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για την ένταξη των Ρομά ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, αναφέρθηκε την Πέμπτη (08/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση (briefing) των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου, παρουσίασε και το πρόγραμμα εργασίας για νέους ανέργους, «Εργασία για σένα», τονίζοντας πως η εργασία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη κάθε χώρας.

Καλάθι νοικοκυριού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στο «καλάθι του νοικοκυριού» τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια των εορτών θα ενισχυθεί, ενώ όπως είπε, οι τιμές έχουν υποχωρήσει από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου.

Νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στον Τύπο

Ο Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου, προκειμένου να ενταχθεί ο Τύπος σε ηλεκτρονικό μητρώο με σκοπό τον συνεχή έλεγο των Μέσων προκειμένου να επιτελούν τον ρόλο τους απέναντι στην κοινωνία. «Ο Τύπος μέσω του νομοσχεδίου αποκτά ταυτότητα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για τα επεισόδια με τους Ρομά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για την ένταξη των Ρομά. Απο κει και πέρα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα προκειμένου να διασαφηνιστεί τι ακριβώς έγινε, ενώ παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν συνθήκες βίας και ανομίας στη χώρα.

Για υποκλοπές - Σαμαράς

Σχετικά με τα όσα είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς, για το θέμα των υποκλοπών, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως οι θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα των παράνομων λογισμικών, ισχύουν όσα ήδη έχουμε πει, ενώ υπενθύμισε πως η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελληνοτουρκικά

Ερωτώμενος για τις τελευταίες δηλώσεις Ακάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου, αλλά η συνεχής προκλητική τακτική της Τουρκίας δεν υπάρχει περίπτωση να μας αποσυντονίσει από τους στόχους μας που είναι αφενός να αναδεικνύουμε το αβάσιμο των τουρκικών επιχειρημάτων και αφετέρου να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ