ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Οι συνεχείς ανατιμήσεις ισοπεδώνουν τις αντοχές της κοινωνίας

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Οι συνεχείς ανατιμήσεις ισοπεδώνουν τις αντοχές της κοινωνίας
Οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως το Νοέμβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που ήταν ήδη στο 4,8% EUROKINISS / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Για ακόμα ένα μήνα ο υψηλός πληθωρισμός και η σαρωτική ακρίβεια ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, ιδιαιτέρως των οικονομικώς πιο αδύναμων», σχολιάζουν, με κοινή τους δήλωση, την Παρασκευή (09/12) οι Έφη Αχτσιόγλου κι Αλέξης Χαρίτσης.

Οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως το Νοέμβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που ήταν ήδη στο 4,8%.

«Οι αυξήσεις των τιμών είναι συνεχείς και πολύ μεγάλες, όπως μαρτυρά και ο μέσος δείκτης δωδεκαμήνου του πληθωρισμού που αυξήθηκε κατά 9,5%. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης, που απορροφούν σχεδόν το σύνολο του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων. Όπως για παράδειγμα στα τρόφιμα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 20%, αλλά και στα καύσιμα ή την ενέργεια που οι αυξήσεις είναι διπλάσιες και τριπλάσιες του γενικού δείκτη», υπογραμμίζουν η βουλεύτρια Επικρατείας κι ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως οι μήνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον με τις τιμές να αυξάνονται αδιαλείπτως, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να συρρικνώνεται διαρκώς, τα νοικοκυριά να συμπιέζουν ολοένα και περισσότερο ανελαστικές στην πραγματικότητα δαπάνες τους, και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική, που μας φέρνει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στις τιμές στην ενέργεια και στις τελευταίες στην αγοραστική δύναμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

«Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για πολιτική επιλογή. Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη διέξοδος», καταλήγουν η κυρία Αχτσιόγλου κι ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ