ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογές Απρίλιο ή Μάιο, αλλά δεν θα προλάβει

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογές Απρίλιο ή Μάιο, αλλά δεν θα προλάβει
Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ο σχεδιασμός είναι οι κάλπες να στηθούν αφού θα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος προκειμένου να δυσκολέψουν τη συμμετοχή των νέων, οι οποίοι τότε πιάνουν δουλειές μακριά από τα σπίτια τους ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η κυρίαρχη αντίληψη στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί οι εκλογές να πραγματοποιηθούν Απρίλιο ή Μάιο, αλλά οι ίδιοι εκτιμούν πως λόγω των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο πρωθυπουργός δεν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι την άνοιξη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ο σχεδιασμός είναι οι κάλπες να στηθούν αφού θα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος προκειμένου να δυσκολέψουν τη συμμετοχή των νέων, οι οποίοι τότε πιάνουν δουλειές μακριά από τα σπίτια τους.

Κι αυτό γιατί ακόμα και με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι φανερή η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ηλικιακή κατηγορία 17- 34, όπως ήταν και στις εκλογές του 2019.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να επικυρώσουν τις περισσότερες υποψηφιότητες τη μεθεπόμενη εβδομάδα- ύστερα από τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού- κατά τη σχετική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η τελική επικύρωση θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα «τρέξουν» και δημοσκοπήσεις ανά περιφέρεια προκειμένου να διαπιστωθεί η απήχηση των νέων υποψήφιων.

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν σκωπτικά, σε σχέση με την αποχώρηση Μητσοτάκη από τη Βουλή την Πέμπτη, πως μπορεί να τρέξει, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί και να απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

«Παρακολουθούσε ή όχι τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και σημερινό υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη; Παρακολουθούσε ή όχι τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο»;

«Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αν ήταν αρνητικές, το παγόβουνο θα έλιωνε. Δεν υπήρξε, όμως, καμία απάντηση. Άρα το παγόβουνο υπάρχει κι όπως έχει δείξει ακόμα κι ο διεθνής Τύπος, είναι μεγάλο. Από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να το απομονώσει και να δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο θα ξεχαστεί. Ιδίως τις τελευταίες πέντε εβδομάδες δεν εμφανιζόταν στη Βουλή να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς θεωρώντας πως, όπως έκανε μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ το ζήτημα θα εκτονωνόταν. Η στρατηγική ήταν μία: οι απαντήσεις αναζωπυρώνουν ένα θέμα, η σιωπή το σβήνει. Όσο, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης και να το βάζει στα πόδια, ήδη προχωρά σε έναν μονόδρομο: Μετά τις εκλογές θα δώσει εξηγήσεις, είτε θέλει, είτε όχι», σχολιάζουν με νόημα στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ