ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Ξεκινούν οι διαδικασίες καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου

Qatar Gate: Ξεκινούν οι διαδικασίες καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου
Το άρθρο 21 αφορά αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο καθαιρείται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου European Parliament via AP

Μπορεί η Εύα Καϊλή να προσήχθη το απόγευμα της Παρασκευής αλλά πηγές από τη Βελγική εισαγγελίας με νόημα τονίζουν πως ο χρόνος δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Από τη μία οι τοπικές αρχές με την συγκεκριμένη διαρροή αφήνουν να εννοηθεί πως δεν ήθελαν να δημιουργηθεί «ντόρος» με την ευρωβουλή σε πλήρη λειτουργία και από την άλλη φαίνεται πως έχει υπάρξει ενημέρωση των ανωτάτων στελεχών για τα ευρήματα και τα όσα έγιναν.

Οι διαδικασίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου επίσης «τρέχουν» σήμερα με ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας να μπαίνει 48 ώρες μετά την προσαγωγή της Εύας Καϊλή στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο και φεύγοντας, αφού πήρε έντυπο υλικό και υπολογιστές να το σφραγίζει, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η Πρόεδρος Μέτσολα έχει ήδη ενημερώσει το Συμβούλιο των Προέδρων του Οργάνου πως αύριο στις 8.30 το πρωί συγκαλείται εκτάκτως το Όργανο με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενεργοποίηση του άρθρου 21.

Το άρθρο 21 αφορά αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο καθαιρείται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται πέρα από ειλημμένη και ομόφωνη και από αύριο το πρωί η Εύα Καϊλή θα χάσει και την ιδιότητα της Αντιπροέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ