ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Ιταλικά και ισπανικά ΜΜΕ του «χρεώνουν» δοσοληψίες για το Qatar Gate

Αβραμόπουλος: Ιταλικά και ισπανικά ΜΜΕ του «χρεώνουν» δοσοληψίες για το Qatar Gate
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα τροπή γύρω από τη συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντζέρι (σ.σ. από την οποία έχει ήδη παραιτηθεί ο Ελληνας Ευρωβουλευτής) παρουσιάζουν η ιταλική La Stampa και η ισπανική El Mundo με φόντο την υπόθεση Qatar Gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της ιταλικής, αλλά και της ισπανικής εφημερίδας, ο κ. Αβραμόπουλος όχι μόνο συμμετείχε στη ΜΚΟ, από την οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν μερικές μέρες, αλλά φέρεται να έπαιρνε και χρήματα από αυτήν. Μάλιστα ο διευθυντής της La Stampa με δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ανέφερε ότι ξεκινάει έρευνα εναντίον του Αβραμόπουλου για τη ροή των χρημάτων.

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ελληνικής υπηκοότητας είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» αναφέρει η «La Stampa» χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένο ποσό.

Η ιταλική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για «''επίσημο'' τέλος, άρα απολύτως θεμιτό, τόσο που στις 3 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκε από την ίδια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως προκύπτει από δεύτερο έγγραφο. Όμως, υπό το πρίσμα των όσων έχουν συμβεί, ο μισθός του εγείρει τουλάχιστον δύο ζητήματα με επιπτώσεις τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.

  • Το πρώτο: Ο Αβραμόπουλος μπορεί να έλαβε ''βρώμικα'' κεφάλαια, αν ισχύει ότι το Fight Impunity λειτούργησε ως ''κέντρο ξεπλύματος'' για τα κρυφά κονδύλια που έφτασαν από το Κατάρ.
  • Το δεύτερο: σήμερα ο Αβραμόπουλος είναι ένας από τους δύο φαβορί υποψηφίους για το ρόλο του ειδικού εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες του Κόλπου (ο άλλος είναι ο Λουίτζι ντι Μάιο).
  • Και η απλή υποψία ότι μπορεί να έλαβε, έστω και εν αγνοία του, ''βρώμικα κεφάλαια'' από το Κατάρ, αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο εμπόδιο στην κούρσα του προς τον νέο ρόλο που καθιέρωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοσέπ Μπορέλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ