ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate - Καϊλή: Την Παρασκευή η πρώτη επίσκεψη της κόρης της στις φυλακές

Qatar Gate - Καϊλή: Την Παρασκευή η πρώτη επίσκεψη της κόρης της στις φυλακές
Aνήμερα των Θεοφανείων η προφυλακισμένη Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αναμένεται να δεχτεί επίσκεψη διάρκειας 3 ωρών από την κόρη της ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΟΜΩΚΟΣ Α.Ε/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Tην πρώτη επίσκεψη από τo παιδί της στις φυλακές του Βελγίου θα έχει αύριο, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Δημητρακόπουλος ανακοίνωσε ότι ανήμερα των Θεοφανείων η προφυλακισμένη Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναμένεται να δεχτεί επίσκεψη διάρκειας 3 ωρών από την κόρη της.

Νωρίτερα ο κ. Δημητρακόπουλος, μίλησε σε εκπομπή του Alpha όπου εξήγησε το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση των Βελγικών Αρχών να επιτρέψουν τελικά στην Εύα Καϊλή να δει το παιδί της για τρεις ώρες στο αυριανό επισκεπτήριο, με την παρουσία του πατέρα της.

«Καταρχήν θέλω να ξέρετε, ότι δεν οικειοποιούμαι αυτήν την απόφαση», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος συνεχίζοντας: «δεν είμαι άνθρωπος που θα βγει να πει πως είμαι ο άνθρωπος που επέβαλε την απόφαση αυτή στις βελγικές Αρχές. Γνώμη μου είναι ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η Διεθνής Αμνηστία στην απόφαση αυτή».

Όπως εξήγησε ο Έλληνας δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, αρχικά δεν επετράπη στην πελάτισσά του να δει το παιδί της καθώς οι Αρχές υποστήριζαν ότι εξαιτίας της απεργίας που είχαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο επί του παρόντος, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Εύα Καϊλή να μην επιθυμεί η ίδια να συναντήσει την κόρη της:

«Δεν ισχύει ότι η Εύα Καϊλή δεν ήθελε να δει το παιδί της. Εγώ μεταφέρω τη φωνή της Εύας Καϊλή. Η επίσημη πληροφορία που είχαν δώσει είναι ότι πρόκειται για μια νέα φυλακή η οποία δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς. Είναι σε απεργία πολλοί υπάλληλοι της φυλακής και ακριβώς γι’αυτούς τους λόγους δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα επί του παρόντος να συναντήσει το παιδάκι της, γιατί είναι και άλλες κρατούμενες που έχουν προτεραιότητα στα παιδιά. Αυτά ακούγαμε».

«Το παιδί έγινε μέσο πίεσης για να ''σπάσει'' η Εύα Καϊλή»

Ωστόσο, μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν συλλογικότητες στο Βέλγιο, οι Αρχές φαίνεται πως πιέστηκαν και άλλαξαν ξαφνικά την απόφαση τους.

Ο κ. Δημητρακόπουλος συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι Αρχές πιθανόν να χρησιμοποίησαν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. «Πέρασε από το μυαλό μου ότι πιέζουν την Καϊλή να ομολογήσει για αυτό δεν την άφηναν να δει το παιδί της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι κάποιοι από τους δικηγόρους της έλεγαν να παραδεχτεί την ενοχή της, ώστε να αφεθεί ελεύθερη ενώ τη συμβούλεψε να μην παραδεχθεί κάτι το οποίο δεν έχει κάνει.

Ο δικηγόρος της κυρία Καϊλή τόνισε επίσης ότι ο ανακριτής της υπόθεσης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος «δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να "δένουν" την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία στο Qatar Gate».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ