ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα επικύρωσης ψηφοδελτίων - «Το τελευταίο εξάμηνο Μητσοτάκη και το πιο κρίσιμο»

ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα επικύρωσης ψηφοδελτίων - «Το τελευταίο εξάμηνο Μητσοτάκη και το πιο κρίσιμο»
Κάποιες θέσεις στα ψηφοδέλτια θα μείνουν «κενές» για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και για να μπορέσει να κάνει τις δικές του επιλογές ο κ. Τσίπρας με σχετική άνεση χρόνου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βάλει την τελική της σφραγίδα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της συνεδρίασης.

Η τελική κομματική έγκριση αναμένεται να δοθεί, όπως ορίζεται άλλωστε κι από το καταστατικό του κόμματος, από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εντός του Ιανουαρίου, ιδίως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισπεύσει τις εκλογές.

Όπως κι αν έχει, κάποιες θέσεις θα μείνουν κενές για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και για να μπορέσει να κάνει τις δικές του επιλογές ο κ. Τσίπρας με σχετική άνεση χρόνου.

Σε σχέση, εξάλλου, με το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επιμένουν πως αυτός είναι πλέον αδιάφορος κι οποιαδήποτε καθυστέρησή τους μόνο προς όφελός τους λειτουργεί.

Κι αυτό το συσχετίζουν με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για βουλευτές της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «αυτά είναι τα γαλάζια παιδιά, έτσι κυβερνούσαν επί τριάμιση χρόνια».

«Οι ίδιοι είχαν πέσει με τα μούτρα στο ζεστό δημόσιο χρήμα, ενώ παραλλήλως ψήφιζαν τη φτωχοποίηση όλων των υπολοίπων. Με χαρακτηριστική κυβερνητική αδράνεια, η Ελλάδα παραμένει η ακριβότερη χώρα στην αγορά ενέργειας, από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπαρασύροντας ολέθρια προς την ακρίβεια είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις στα φάρμακα δεν έχουν προηγούμενο και η μόνη κυβερνητική πρόταση είναι η αύξηση της τιμής των φαρμάκων σαν να μην φτάνει η ακρίβεια σε όλα τα άλλα. Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησής Μητσοτάκη θα είναι και το πιο κρίσιμο. Μια τελευταία ευκαιρία για μια ακόμα μεγαλύτερη αρπαχτή», επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας σήμερα Δευτέρα θα συναντήσει, στις 12 μ.μ., το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά για το οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδουν ευθύνες και στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ