ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες πιστεύουν ότι είναι οι κοινές συνισταμένες με ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες πιστεύουν ότι είναι οι κοινές συνισταμένες με ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως τα τρία κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να συμφωνήσουν στη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«H χώρα μπορεί και πρέπει να έχει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, η οποία αντικειμενικώς θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Γι’ αυτό το λόγο δίνουν βάρος στο προγραμματικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει συμφωνία, πρωτίστως με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά και με το ΜέΡΑ 25.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως τα τρία κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να συμφωνήσουν στη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και στη διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, στην επαναφορά του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, στη δίκαιη αύξηση του εισοδήματος σε μισθούς, συντάξεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, καθώς και σε μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

Δεν είναι, ωστόσο, πολύ ενθουσιώδεις στην Κουμουνδούρου με την προοπτική μια τέτοια προγραμματική συμφωνία να γίνει πριν τις εκλογές αφού θεωρούν πως είναι ακριβώς ο ελληνικός λαός με την ψήφο του που θα υποδείξει ποιοι και πόσοι συμβιβασμοί πρέπει να γίνουν προκειμένου να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, από το ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούν πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Και με αυτό δεν αποκλείουν ακόμα κι ασυνήθιστες κινήσεις, όπως η αποχώρηση από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι να διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση δεν παρακωλύει τη διερεύνηση.

Παραλλήλως, θα συνεχιστεί το επιθετικό μάρκετινγκ με στόχο την καρδιά και την ψήφο της νεολαίας, μετά και τη χθεσινή (Τετάρτη) δημοσίευση νέου σποτ- για τα εργασιακά αυτήν τη φορά- που έχει στο επίκεντρό του τη νέα γενιά.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, εξάλλου, θα κυκλοφορήσουν και βίντεο που θα απευθύνονται στις γυναίκες, έτερο προνομιακό ακροατήριο για τους ίδιους, όπως τουλάχιστον πιστεύουν στην Κουμουνδούρου.

Έχουν, άλλωστε, καταλήξει στο συμπέρασμα, με βάση και τις εκτιμήσεις πολιτικών ερευνητών που εμπιστεύονται, πως ο δρόμος για την πολιτική ανατροπή περνά μέσα από τη μαζική συμμετοχή, ιδίως των νέων και των γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ