ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για παρακολουθήσεις: Ο Ντογιάκος συνδράμει Μητσοτάκη στη συγκάλυψη

Ηλιόπουλος για παρακολουθήσεις: Ο Ντογιάκος συνδράμει Μητσοτάκη στη συγκάλυψη
«Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει απαντήσεις», είπε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τις παρακολουθήσεις με αιχμή τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγόρησε τον Ισίδωρο Ντογιάκο για «συνδρομή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Kontra ότι «από τη μια ο κ. Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή λειτουργεί σεβόμενος το Σύνταγμα και ενεργεί ώστε να βγουν όλα στο φως. Ο κ. Ντογιάκος από την άλλη, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως».

«Υπάρχει ένα ερώτημα επί της αρχής. Είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου να μάθουμε εάν και για ποιο λόγο ο αρχηγός του στρατεύματος, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ; Πρέπει να μάθουμε».

Ασκώντας κριτική στην παρέμβαση του κ. Ντογιάκου, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Πρώτα από όλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δίνει γνωμοδοτήσεις για υποθέσεις που έχει ήδη αναλάβει άλλος δικαστικός λειτουργός ή Ανεξάρτητη Αρχή».

«Επίσης, ο νόμος 3115 του 2003 ορίζει ακριβώς τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τρίτον, στο νέο νόμο για το απόρρητο των επικοινωνιών, που ψήφισε η κυβέρνηση, προβλέπεται το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών», εξήγησε. «Άρα ο κ. Ράμμος έχει προχωρήσει ως οφείλει στην έρευνα και είναι ευχής έργο ότι στην ΑΔΑΕ βρίσκονται άνθρωποι που σέβονται το Σύνταγμα, τους νόμους και το κράτος Δικαίου», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις», συμπλήρωσε.

«Για να κριθεί αν μία παρακολούθηση είναι πραγματικά νόμιμη, χρειάζεται να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησης. Όταν τίθενται υπό παρακολούθηση πολιτικοί και δημοσιογράφοι και βαφτίζονται όλα “εθνική ασφάλεια”, τότε η παρακολούθηση είναι, στην καλύτερη περίπτωση, απλά νομότυπη», επισήμανε. «Μία κατάκτηση του λαού και του συνόλου του πολιτικού συστήματος στη μεταπολίτευση, είναι ότι δεν υπάρχουν παρατάξεις “ύποπτες” για τα εθνικά τους φρονήματα. Αυτό που κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία αφήνει σκιές για τον κ. Ανδρουλάκη και άλλα πρόσωπα ότι τέθηκαν υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι κάτι που μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, χρειάζεται να αφήσει την ΑΔΑΕ να κάνει κανονικά τη δουλειά της, να μαζέψει το σύνολο των στοιχείων σχετικά με τις παρακολουθήσεις, χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε όλα τα στοιχεία να σταλούν στη Δικαιοσύνη. Κανένας σε αυτήν τη χώρα δεν μπορεί να διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να είναι πάνω από το νόμο και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε. «Ο κ. Μητσοτάκης φέρει αντικειμενικά την ευθύνη για την ΕΥΠ. Από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε, ήταν να φέρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου για «ρυπαρά δίκτυα» μέσα στην ΕΥΠ, σημείωσε: «μετά από όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εξηγηθεί ποιο ήταν αυτό το δίκτυο». «Όταν μέχρι τώρα δεν έχει έρθει τίποτα στο φως, παραδέχονται ουσιαστικά ότι το ρυπαρό δίκτυο είναι ένα, το δίκτυο Μητσοτάκη», δήλωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ με «φιλοβασιλικό» άρωμα, σημείωσε: «ο πρώτος που ίσως θα αντιδρούσε σε αυτές τις τοποθετήσεις θα ήταν ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Γλύξμπουργκ με βαθιά πολιτειακή αυστηρότητα».

«Η βασιλεία “πέθανε” στη χώρα το 1974, με την απόφαση των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ήταν ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας, με την Αποστασία, με όλη τη διαδικασία που οδήγησε στη χούντα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά στην ελληνική κοινωνία, η βασιλεία αντιμετωπίζεται με απαξίωση», πρόσθεσε.

«Από εκεί και πέρα, απευθύνουμε συλλυπητήρια στους οικείους του. Και για εμάς κλείνει εδώ αυτή η συζήτηση», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ