ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την απόρριψη του αιτήματος του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Τι ειρωνία! Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αφτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ακόμη πως αν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να φτάσει στις εθνικές εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι, «τότε δεν μιλάμε απλά για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, αλλά για την ξεκάθαρη δήλωση ενοχής του».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Mε καλούσαν επιτακτικά από τα τηλεπαράθυρά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθώ παράνομα για τους λόγους της παρακολούθησής μου από πρόσωπα όπως ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που κατόπιν δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση εμπαίζοντας με και περιφρονώντας τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

Εξαρχής απέναντι σε αυτό το σοβαρό ζήτημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, η στάση μου ήταν θεσμική προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές

Τώρα, που οι έρευνες προχώρησαν από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή και ο επικεφαλής της ζητεί να ενημερώσει τη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μπλοκάρουν την επίσημη ενημέρωση, που θα διαφωτίσει τον ελληνικό λαό για όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Τι ειρωνία! Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αφτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο.

Αν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να φτάσει στις εθνικές εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι, τότε δεν μιλάμε απλά για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, αλλά για την ξεκάθαρη δήλωση ενοχής του».