ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη» από τους ακρίτες της Θράκης

Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη» από τους ακρίτες της Θράκης
«Είναι θέμα τιμής να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς, τους Έλληνες στρατιώτες και από τους ακρίτες μας στη Θράκη», δήλωσε ο υπουργός EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Να ζητήσει συγγνώμη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ακρίτες της Θράκης, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση της νησίδας στον Έβρο και το δήθεν «νεκρό παιδί».

«Τώρα που όλοι γνωρίζουν την αλήθεια για τη στημένη επιχείρηση υπονόμευσης της πατρίδας μας, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγνώμη. Γνωρίζω ότι δεν θα απολογηθεί ποτέ στην κυβέρνηση. Αλλά είναι θέμα τιμής να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς, τους Έλληνες στρατιώτες και από τους ακρίτες μας στη Θράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ανάρτηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια της ενημέρωσης του Τάκη Θεοδωρικάκου για την επίσκεψη που έκανε το Σάββατο (21/1) στην Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας πως «χθες στην Αλεξανδρούπολη ενημέρωσα αναλυτικά τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών κρατών για την πραγματική κατάσταση στον Έβρο, για τα προπαγανδιστικά fake news του Αυγούστου καθώς και για τον θάνατο' ενός μικρού κοριτσιού που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ».

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη δήλωση της Κυριακής (22/1) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, πως ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο φράχτης είναι κατασκευασμένος μέσα στα ελληνικά σύνορα και συνεπώς αν κάποιος βρεθεί εκεί θα είναι σε ελληνικό έδαφος και δικαιούται να καταθέσει αίτημα ασύλου.

«Είναι υποκρισία και παραβιάζει ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα. Το προσφυγικό δε λύνεται με φράχτες» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (22/01).

«Ασυγχώρητα ανεύθυνο» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι επικίνδυνη τόσο στη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Προσθέτει ότι ο φράχτης στον Έβρο, ένα έργο που αφορά την προστασία των συνόρων εξακολουθει να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ζητά συγνώμη για τα εθνικά επιβλαβή ψέματα περί της «νεκρής Μαρίας» που διακινούσε επί μήνες, αλλά δια του κ. Τζανακόπουλου σήμερα λέει ότι η προστασία των συνόρων μας στον Έβρο, μέσω του φράχτη, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ