ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live - Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Live - Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Πρόταση δυσπιστιάς κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο τα φαινόμενα διαφάνειας και δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με στόχο να θέσει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, τον οποίο αποκάλεσε «εγκέφαλο εγκληματικού δικτύου».

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τη συζήτηση για την προταση δυσπιστίας:

Τσίπρας: Ένοχοι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης

Στην ομιλία του στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του είναι ένοχοι, καθώς έχουν πέραν από βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες και νομικές. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για συμμορία και έθεσε προ των ευθυνών της τη Βουλή που θα κληθεί με την ψήφο της να αποφασίσει εάν θα είναι με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην εκτροπή, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που προσφέρει το Σύνταγμα», είπε καταθέτονμτας την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Αποδεκτή έγινε η πρόταση δυσπιστίας από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η σχετική διαδικασία, καθώς ο πρωθυπουργός αναχωρεί για προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιαπωνία. Ο κ. Γεραπετρίτης μάλιστα, ξεκίνησε την παρέμβαση του με αναφορές στον Λυσία και συνέχισε σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στην κυβέρνηση για αντιπαράθεση σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών.

«Η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής, είναι νωπές και οι δύο διακυβερνήσεις» , είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος με αρκετή δόση ειρωνείας προς τον Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε: «Σας είχαμε χάσει, υπήρχε μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στη σκληρή κριτική του κ. Τσίπρα ανέφερε πως έχει βγάλει ήδη πόρισμα όταν χρησιμοποιεί φράσεις όπως «είστε αμετάκλητα ένοχοι». «Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν κ. Τσίπρα... Ένοχος ένοχο ου ποιεί», είπε και αναφέρθηκε στα δύο Ειδικά Δικαστήρια για τους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο.

«Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσίπρας «είχε κρίση και γνώση, τους φόρεσε κουκούλες και τους ονόμασε Μάξιμους», είπε για την υπόθεση σύλληψης του προστατευόμενου μάρτυρα Σαράφη στην υπόθεση Novartis.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Πρώτοι θα λάβουν το λόγο δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Ραγκούσης για να αναπτύξουν το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κι εν συνεχεία ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ και βουλευτές απ όλα τα κόμματα. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τζανακόπουλος: «Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Μητσοτάκης»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τον λόγο στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος που χαρακτήρισε «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης» τον πρωθυπουργό, κατήγγειλε ότι «και μόνο η επιχείρηση συγκάλυψης που εξελίχθηκε, είναι απόδειξη της ενοχής του». Χαρακτήρισε επίσης κατάπτυστη την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε βάρος του προέδρου της ΑΔΑΕ, «έναν δημόσιο λειτουργό που είχε το σθένος να κάνει το καθήκον του».

«Έχει αποδειχθεί πλέον ότι η ΕΥΠ, εκτός από τον κ. Κουκάκη, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, παρακολουθούσε και τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, επί έναν ολόκληρο χρόνο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις, στη βάση ποιων στοιχείων παρατάθηκε τέσσερις φορές η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη. Αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δοθούν, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις παράτασης για την παρακολούθηση, επί δύο χρόνια, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο κ. Φλώρου, του αρχηγού του ΓΕΣ, του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, των πρώην Γενικών Γραμματέων Εξοπλισμών.

Την ίδια στιγμή είναι επιβεβαιωμένες οι παρακολουθήσεις του κ. Κύρτσου και του κ. Τέλλογλου, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει, όσα ο κ. Οικονόμου, αλαζονικά, χαρακτήριζε μύθους του Αισώπου, επιβεβαιώνονται ένα προς ένα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπήρχε κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας. Το μόνο που υπήρχε ήταν το ιδιοτελές συμφέρον του κ. Μητσοτάκη να ελέγξει ασφυκτικά την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».

Φίλης: Η επιχείρηση συμψηφισμού της κυβέρνησης συνιστά ομολογία ενοχής

Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Φίλη, «εδώ και μερικούς μήνες, η πολιτική ζωή εισήλθε στο ολισθηρό μονοπάτι μιας τεράστιας θεσμικής εκτροπής».

«Όχι, κε Μητσοτάκη. Βούρκος είναι οι υποκλοπές που διαπράξατε και η συγκάλυψη, είναι οι πολλαπλές εκτροπές, η κατά παραγγελία εισαγγελικές γνωμοδοτήσεις τύπου Ντογιάκου, ο πόλεμος και οι ύβρεις απέναντι στην ΑΔΑΕ και τον άξιο δημόσιο λειτουργό και δικαστή, "κύριο με κεφαλαίο κάππα"», Χρήστο Ράμμο.

Ο κ. Φίλης είπε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης η παραίτηση του πρωθυπουργού, για λόγους αξιοπρέπειες και αξιοπιστίας του πολιτικού του χώρου, θα ήταν επιβεβλημένη. Δείτε τον Βρετανό Μπ. Τζόνσον, που για ελαφρύτερο παράπτωμα, παραιτήθηκε. Εδώ, δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άθλιοι συκοφάντες και λασπολόγοι

«Μην τολμάτε ποτέ εσείς οι άθλιοι συκοφάντες και λασπολόγοι να κουνάτε το δάκτυλο στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ως έναν εκ των μεγαλύτερων υποκριτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Ανέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο, τόσο πιθανό είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ξανά στην Ελλάδα». Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φτάσει να επιρρίπτει με πρωτοσέλιδα φιλικών του εφημερίδων «λάσπη ακόμα και κατά του αρχηγού του ΓΕΘΑ κ. Φλώρου ο οποίος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Ο υπουργός εγκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ενδιαφέρεται για την «δικαιοσύνη» αλα κάρτ, λέγοντας πως «χθες συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο "κουκουλοφόρος" μάρτυρας με τον οποίο στήσατε τη σκευωρία Novartis» και «ακόμα δεν έχουμε ακούσει μια συγνώμη από εσάς». «Αυτή», είπε, «είναι η πίστη σας στην Δικαιοσύνη». «Παραμένετε τα ίδια άθλια υποκείμενα, σκευωροί της Δημοκρατίας», είστε «κόμμα λασπολόγων», υπογράμμισε.

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - «Είστε άθλια υποκείμενα», «Είστε εκληματική οργάνωση»

Βαρύτατες εκφράσεις αντάλλαξαν στη Βουλή όπου ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση Άδωνις Γεωργιάδης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης σε θέατρο Τσίπρα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κάλεσε όποιον κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για θεατρινισμούς, να κοιτάει τον καθρέφτη.

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - «Είστε άθλια υποκείμενα», «Είστε εκληματική οργάνωση»

Σφοδρή επίθεση Μαρκόπουλου στον Χρήστο Ράμμο: «Είναι delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποκαλώντας τον delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως campaign manager του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να πάρει σαφή θέση για το εάν επιδιώκει πολιτικό ρόλο.

Σφοδρή επίθεση Μαρκόπουλου στον Χρήστο Ράμμο: «Είναι delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ»

Καιρίδης: Παράνομο το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

O βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «χρεοκοπημένο πολιτικά» κόμμα, που εδώ και τέσσερα χρόνια «δεν μπορεί να αρθρώσει εναλλακτική πολιτική και νομίζει πως με μια εξωθεσμική παρέμβαση μπορεί να επηρεάσουν το επικείμενο εις βάρους του εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Καιρίδης, χαρακτήρισε το αίτημα που κατέθεσε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα στην ΑΔΑΕ «είναι παράνομο, στο βαθμό που δεν ζητούσε πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά για τρίτα πρόσωπα».

Υποστήριξε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα «ήταν προσχηματικό για να δώσει το πρόσχημα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να του δώσει πληροφορίες». Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημείωσε, «αντί να το απορρίψει το αίτημα Τσίπρα, δέχθηκε και του έδωσε πληροφορίες!» Τόνισε πως το Σύνταγμα και ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ «είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η ΑΔΑΕ έχει έναν και μόνο στόχο. Την προάσπιση του απορρήτου. Όλα τα υπόλοιπα ευγενή περί Δημοκρατίας αφορούν άλλους θεσμούς όπως την Δικαιοσύνη». Αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, «πότε άλλοτε στο παρελθόν, η ΑΔΑΕ έδωσε προσωποποιημένες πληροφορίες σε πολιτικούς αρχηγούς;».

Γεραπετρίτης: Πώς γνώριζε ο κ. Τσίπρας για τους κ.κ. Χατζηδάκη και Φλώρο, προτού λάβει την επιστολή;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει πως περιήλθαν σε γνώση του κ. Τσίπρα, ονόματα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, προτού λάβει την επιστολή του κ. Ράμμου, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν μπορεί να επαναλάβει τη διαβεβαίωση, ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών.

- Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Είχε άδεια, εκ μέρους τους, για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα;

- Στην επιστολή την οποία κράδαινε χθες, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναφορικά με τη θέση της ΑΔΑΕ και τον ρόλο της, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η αρχή είναι ένα διοικητικό όργανο και δεν είναι δικαστής.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι υπόκεινται στο Σύνταγμα και τους νόμους. Η ΑΔΑΕ είναι ένα διοικητικό όργανο. Όταν αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δικαστές, για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κάνει ένα σφάλμα. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ είναι διοικητικό όργανο. Δεν είναι δικαστής. Δικαστής ήταν. Σήμερα είναι διοικητικό όργανο. Και ο τελικός κριτής πάντα σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι τα δικαστήρια στα οποία εξ όσων γνωρίζω έχει παραπεμφθεί η υπόθεση και θα υπάρξει μια οριστική κρίση.

Αντιδράσεις για τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της συζήτησης, υπήρξαν αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως μετά από 6 μήνες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει τώρα να αφήσει στο σκοτάδι και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Αντιδράσεις για τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας

Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως ακολούθως:

«Προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

ΘΕΜΑ: «Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

(Άρθρα 84, παρ.2 Συντ. και 142 ΚτΒ)»

Το πολίτευμα και η χώρα διέρχονται την πιο σκοτεινή περίοδο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Είναι πια αποδεδειγμένο ότι πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και δημοσιογράφοι παρακολουθούνταν, με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ. Και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ίδια πρόσωπα παρακολουθούνταν και με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού predator. Το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ιστορικά πρωτοφανές. Όπως και το βαρύτατο πλήγμα που επιφέρει στους θεσμούς της χώρας και τη δημοκρατική ομαλότητα. Η ευθύνη του πρωθυπουργού ατομικά και της κυβέρνησης συλλογικά είναι τεράστια, αυταπόδεικτη, αντικειμενική και αμεταβίβαστη.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε να προστεθεί, μετά τη σταδιακή αποκάλυψή του, το σκάνδαλο της λυσσαλέας προσπάθειάς συγκάλυψής του, η άρνηση κάθε λογοδοσίας, η πάση θυσία προστασία των υπεύθυνων και των αυτουργών της θεσμικής εκτροπής και η προσπάθεια εκφοβισμού των κρατικών λειτουργών, που τιμώντας τη συνταγματική αποστολή τους, διεξάγουν έρευνες για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης, που τόσο καιρό αρνιόταν κάθε ευθύνη, έρχεται πλέον αντιμέτωπος με τα τεκμήρια των ίδιων των πράξεών του. Αποδεικνύεται ότι υπερέβη κατ' εξακολούθηση τα όρια που θέτουν η συνταγματική τάξη, το κράτος δικαίου και η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Αποδεικνύεται ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του συγκρότησαν ένα μηχανισμό μαζικών παρακολουθήσεων και ότι, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, εκείνος και η κυβέρνησή του επέβαλαν νομοθετικά τη σιωπή και το σκοτάδι και επιχείρησαν να ακρωτηριάσουν την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (άρθρο 87 του ν. 4790/2021, ν. 5002/2022).

Η πρώτη θεσμική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την αρμοδιότητα της ΕΥΠ. Αποδεικνύεται ότι το έκανε προκειμένου να εκτελέσει ένα σχέδιο αυθαίρετης αξιοποίησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με απώτερο σκοπό την κατίσχυση έναντι πάντων, πέρα από κανόνες και αρχές, και την εγκαθίδρυση ενός προσωπικού πολιτικού καθεστώτος. Αναλαμβάνοντας υπό τον άμεσο διοικητικό έλεγχό του την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε και τον ρόλο του επικεφαλής ενός νοσηρού ιστού παρακολουθήσεων στον οποίο στοχευμένα και εν γνώσει του ενεπλάκησαν ως θύματα όχι μόνο αντίπαλοι, αλλά και στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης και των υπηρεσιών των οποίων προΐσταται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοείται να παραμένει πρωθυπουργός.

Τεράστιες ευθύνες έχει όμως και η κυβέρνηση συλλογικά. Συμπράττει στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, που παρακωλύει την έρευνα και κάθε εξεταστική διαδικασία, επιχειρεί την απαξίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και της ΑΔΑΕ. Δεν νοείται να παραμένει στη θέση της μια κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας είναι εν δυνάμει παρακολουθούμενα και εν δυνάμει εκβιαζόμενα. Πόσω μάλλον όταν, μ' αυτόν το φόβο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι υπουργοί καλούνται να υλοποιήσουν ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές -κατεδάφιση του ΕΣΥ, ανοχή αισχροκέρδειας, αδιαφορία για τη φτωχοποίηση και την υπερχρέωση των πολιτών και την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποχώρηση της θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον κ.ά.- που ικανοποιούν τα συμφέροντα λίγων και ισχυρών.

Ο αγώνας του κ. Μητσοτάκη να αποκρύψει από τη λαϊκή κρίση την ηθική χρεοκοπία του έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας στο διασυρμό κάθε άλλου θεσμού (Βουλή, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές). Ο καθεστωτισμός του μεταδίδεται ως αντιδημοκρατική, θεσμική πανδημία, απομακρύνοντας τη χώρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων εργαλειοποίησαν την εθνική ασφάλεια χάριν αλλότριων συμφερόντων είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία και για την ασφάλεια της χώρας. Η πρωτοφανής νοοτροπία αυθαίρετης και ιδιοτελούς άσκησης της εξουσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, προσβάλλοντας τόσο βαριά τη Δημοκρατία που δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μια στιγμή ακόμα.

Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ