ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογικές εκτιμήσεις των αισιόδοξων και των λιγότερο αισιόδοξων

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογικές εκτιμήσεις των αισιόδοξων και των λιγότερο αισιόδοξων
Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο παραχωρεί σήμερα Τρίτη, στις 13.00, ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της προεκλογικής περιόδου intime

Για το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα προβεί σε δηλώσεις σήμερα Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, στις 13:00, στο Ζάππειο.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντήσει σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του εγχώριου και ξένου Τύπου.

Στο μεταξύ, οι ομιλίες στο Περιστέρι την Τετάρτη, στην Πάτρα την Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα θα είναι μόνο η αφετηρία της πορείας του πρώην πρωθυπουργού και, συνεπαγωγικά, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προς το λαό.

Θα ακολουθήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Λάρισα και πιθανόν στη συνέχεια τα Γιάννενα και το Ηράκλειο.

Οι εκλογικές εκτιμήσεις των «αισιόδοξων» στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν απουσιάζει η πίστη ότι θα είναι πρώτοι και στην κάλπη της απλής αναλογικής κι ότι με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, παρόλα τα «καβγαδάκια» όπως το χθεσινό μεταξύ των εκπροσώπων Τύπου των δύο κομμάτων, θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πιστεύουν ότι η αφετηρία τους είναι το 31,5% των εκλογών του 2019 και πάνω σε αυτό το ποσοστό θα προστεθούν οι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι γοητευμένοι από το δικό τους πρόγραμμα.

Οι εκτιμήσεις των λιγότερο «αισιόδοξων» στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι και δεν είναι και τόσο λίγοι σε αριθμό.

Αυτοί θεωρούν ως ρεαλιστικότερο στόχο να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό από 30% και πάνω κι ακόμα κι αν είναι δεύτερος η διαφορά του από τη ΝΔ να είναι μικρότερη των τριών μονάδων ώστε να υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ανατροπής σε δεύτερες εκλογές και με την αύξηση της πόλωσης.

Για να επιτευχθεί, πάντως, ο στόχος είτε της πρωτιάς είτε της δεύτερης θέσης με μικρή διαφορά οι περισσότεροι συμφωνούν στην Κουμουνδούρου πως τα ψηφοδέλτια του κόμματος πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο πολυσυλλεκτικά, αλλά και να ανακοινωθούν άμεσα, ιδίως τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των δικών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ