Ο Τσίπρας ανοίγει το δρόμο της διαγραφής Πολάκη, τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Το δρόμο της διαγραφής από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία του Παύλου Πολάκη ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας.
Την Τρίτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρός του θα ζητήσει τη παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικώς με τη στάση της «συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».
Με απόφαση Τσίπρα, εξάλλου, τη θέση του κ. Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη θέση του κ. Ραγκούση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικώς κι έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του.
«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολάκης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου(;)
Νέα ανάρτηση Πολάκη: Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο - Θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία
Πολάκης: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίμαχη ανάρτηση - Εντολή για ποινική έρευνα
Μασαλία: Βαν παρέσυρε μαθητές μετά από εκδρομή - 11 τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση
07:43
«Πυρά» Τσίπρα με αφορμή το χάος στα αεροδρόμια - Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
07:34
ΗΠΑ: Προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο Μεξικού και κεντρικής Αμερικής
07:24
Με δασμούς απειλεί ο Τραμπ τις χώρες που αντιτίθενται στην προσάρτηση της Γροιλανδίας
07:15