ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν εκβιάζομαι από κανέναν»: Μήνυμα Τσίπρα ενόψει της συνεδρίασης για τον Πολάκη

«Δεν εκβιάζομαι από κανέναν»: Μήνυμα Τσίπρα ενόψει της συνεδρίασης για τον Πολάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί να κερδίσει και πολιτικό χρόνο, ζητώντας την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην 15μελή Επιτροπή Δεοντολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκβιάζεται από κανέναν, εντός ή εκτός κόμματος»: αυτό είναι το μήνυμα για την υπόθεση Πολάκη που στέλνουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα που ανέκυψε μετά από ανάρτηση του βουλευτή Χανίων

Υπενθυμίζεται ότι στις 17.00 συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο (Σβίγκου, Βασιλειάδης, Γεροβασίλη, Αχτσιόγλου, Δούρου, Ξενογιαννακοπούλου, Τσαπανίδου) σε διευρυμένη σύνθεση, μαζί δηλαδή με τον Πολιτικό Σχεδιασμό και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Τζουμάκας, Ραγκούσης, Μπίστης, Θεοχαρόπουλος, Τζανακόπουλος, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί να κερδίσει και πολιτικό χρόνο, ζητώντας την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην 15μελή Επιτροπή Δεοντολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία και θα αποφασίσει για τη διαγραφή του ή την αναστολή της ιδιότητας του μέλους, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ληφθεί με την πλειοψηφία τουλάχιστον 10 μελών της Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος το τριήμερο των Απόκρεων έλειπε με την οικογένειά του στην Αίγυπτο, είναι κι ο ίδιος γνώστης του μαζικού κύματος συμπαράστασης στον βουλευτή Χανίων, κυρίως από στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή καταγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με μηνύματα και τηλεφωνήματα στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, καθώς και της «Αυγής» και του «Κόκκινου».

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι και η τοποθέτηση του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ το 2019 και προαλείφεται να είναι και για τις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, πως «ο κ. Πολάκης είπε δημοσίως αυτά που εμείς λέμε μεταξύ μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, θα μιλάει σήμερα Τρίτη, στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, έναν από τους «προγραφέντες» Πολάκη, σε συνέδριο για την υγεία, στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εξακολουθεί να ασκεί αντιπολίτευση αξιοποιώντας τη δουλειά που έχει κάνει ο κ. Πολάκης ως τομεάρχης Διαφάνειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διάδοχός του ως επικεφαλής στον τομέα, Γιάννης Ραγκούσης, σε on camera δήλωσή του υποστηρίζει πως η Σοφία Νικολάου αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ.

«Ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ προσπαθούν να συγκαλύψουν και το σκάνδαλο Νικολάου είναι γιατί στην πραγματικότητα η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί το μοντέλο διακυβέρνησής τους. Το μοντέλο διακυβέρνησης της αυτοδυναμίας που ισοδυναμεί με ασυδοσία, που οδηγεί στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τελικώς καταλήγει στον προσωπικό τους πλουτισμό», υπογραμμίζει ο βουλευτής Β’ Πειραιά.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ