ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της – Πότε αναμένεται η απόφαση

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της – Πότε αναμένεται η απόφαση
Η απόφαση για την Εύα Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου (European Parliament via AP)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ακρόαση της Εύας Καϊλή αλλά και του Μαρκ Ταραμπέλα, μετά από την έφεση που είχαν ασκήσει μετά από την παράταση της προφυλάκισής τους.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε μετά από τη λήξει της διαδικασίας και μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως η απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών.

Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Τέλος, η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε χθες ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Φ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ