ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση στα Τέμπη: Με συγγενείς θυμάτων ο Τσίπρας, έδωσε αίμα στη Λάρισα

Σύγκρουση στα Τέμπη: Με συγγενείς θυμάτων ο Τσίπρας, έδωσε αίμα στη Λάρισα
Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες, εγκαυματίες, αλλά και οι σοροί των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα, ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση των τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι νέα παιδιά.

Παραλλήλα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους ευχαριστήσει για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος για να περιθάλψουν τους τραυματίες και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας ο κ. Τσίπρας συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια.

Πριν αναχωρήσει από τη Λάρισα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στα Τέμπη, στο πλευρό των διασωστών και πυροσβεστών που δίνουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό τραυματιών και την ανάσυρση θυμάτων από το βράδυ της Τρίτης κι ενημερώθηκε από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής για την πορεία των επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στα συντρίμμια των τρένων.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης. Οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές.

Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλά νέα παιδιά.

Τούτη την ώρα που μετράμε ακόμη τους νεκρούς μας και πενθούμε δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους.

Θέλω μονάχα να εκφράσω την βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή μου στους συγγενείς των θανόντων, αλλά και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ