ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών: «Η Βουλή θα κάνει το χρέος της»

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών: «Η Βουλή θα κάνει το χρέος της»
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέγνωσε απόσπασμα από τον «Επιτάφιο θρήνο» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέγνωσε απόσπασμα από τον Επιτάφιο θρήνο, υπογραμμίζοντας πως αυτή η τομή στις ψυχές όλων μας και πρωτίστως των οικογενειών των θυμάτων, μπορεί να κλείσει μόνο μέσα από το τρίπτυχο διάγνωση, απόδοση ευθύνης και διόρθωση, στο οποίο πρέπει να ανταποκριθούμε.

«Έφριξεν η γη και ο ήλιος εκρύβη για δεκάδες οικογένειες , για τους οικείους, για τους δεκάδες τραγικά και βίαια νεκρούς ενός συντριπτικού, απίστευτου, αμείλικτου δυστυχήματος. Υπάρχουν κάποιες στιγμές και γεγονότα το συντριπτικό μέγεθος των οποίων δεν μπορούμε άμεσα να το αντιμετωπίσουμε. Γι' αυτό και ο σεβασμός στη μνήμη όσων εμαρτύρησαν είναι το πρώτο και έσχατο καθήκον όλων μας», είπε και επεσήμανε πως η Βουλή δίπλα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία, οφείλει τώρα, πέραν του σπαραγμού να κάνει το χρέος της.

«Αυτό που προέχει όπως ήδη έχει λεχθεί, ψύχραιμα και νηφάλια είναι η διάγνωση , η απόδοση ευθύνης και διόρθωση. Ο τρόπος να γίνει αυτό είναι γνωστός και η Βουλή σε αυτό το κάλεσμα των καιρών, το σπαρακτικό κάλεσμα των καιρών για διάγνωση, ευθύνη και διόρθωση θα κληθεί να παίξει τον δικό της ρόλο και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Οι ευθύνες και η διόρθωση θα περάσουν από εδώ μέσα, από τους θεσμούς μας. Από την Ολομέλεια και τις επιτροπές μας», είπε ο κ. Τασούλας για να προσθέσει ότι «το οφείλουμε στις ζωές των παιδιών που χάθηκαν βίαια και άδικα, το οφείλουμε στα δικά μας λάθη και στον όρκο που δώσαμε εδώ πριν λίγα χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ