ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: «Δεν γνώριζε ή έλεγε ψέματα ο Καραμανλής 10 ημέρες πριν τα Τέμπη;»

Ηλιόπουλος: «Δεν γνώριζε ή έλεγε ψέματα ο Καραμανλής 10 ημέρες πριν τα Τέμπη;»
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως στοχοποιεί τους σιδηροδρομικούς κάνοντας λόγο επιλέγοντας να μιλήσει για «συντεχνίες» και «εργατοπατέρες» ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Το επιχείρημα περί διαχρονικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη επιχειρεί να αποδομήσει ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, αναδεικνύοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε ότι υπάρχει η τοποθέτηση του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, του κ. Καραμανλή στη Βουλή, κάποιες ημέρες πριν το δυστύχημα, στην οποία, απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που του έκανε ερώτηση, είπε ότι είναι ντροπή να θέτουμε ζητήματα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Επομένως, επειδή η κυβέρνηση μιλά με ευκολία για διαχρονικές ευθύνες, προκύπτει το απλό ερώτημα: όταν ο υπουργός δέκα ημέρες πριν το δυστύχημα, έλεγε ότι όλα είναι τέλεια, δεν γνώριζε ή έλεγε ψέματα;».

Δήλωσε έκπληκτος για την επιλογή του πρωθυπουργού να μιλήσει για «συντεχνίες» κι «εργατοπατέρες», λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο.

«Βασικό μέλημα όλων όσων έχουμε δημόσιο λόγο αυτές τις ημέρες είναι να ακούσουμε αυτούς που φώναζαν τόσον καιρό για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο. Αναφέρομαι πρώτα από όλα στους μηχανοδηγούς οι οποίοι το 2021 και το 2022 είχαν στείλει τρία εξώδικα στο υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ποια ήταν η πρώτη φορά που το υπουργείο τους συνάντησε; Σήμερα», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Στηλίτευσε ακόμη πως ο πρωθυπουργός κατά το πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα μετά την τραγωδία «βιάστηκε να μιλήσει για το ανθρώπινο λάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ