Οικονόμου: Οι πολίτες θα περίμεναν από τον κ. Τσίπρα να κάνει και αυτοκριτική
Ανανεώθηκε:
Ανακοίνωση εξέδωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για όσα είπε στη συνέντευξή του, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «επέλεξε για μια ακόμη φορά, να κινηθεί στο μονοπάτι του χθες επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν είπε ούτε κουβέντα για την ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο και την επιβεβλημένη ρήξη με λογικές ασυδοσίας».
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου
«Οι πολίτες θα περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα που έχει κυβερνήσει, εκτός από κριτική να προβεί με γενναιότητα και εντιμότητα στη δέουσα και απαιτούμενη από το βάρος των περιστάσεων αυτοκριτική.
Αντίθετα επέλεξε, για μια ακόμη φορά, να κινηθεί στο μονοπάτι του χθες επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη:
Μεγάλα κενά λόγια περί ευθύνης -με την οποία είπε ότι δεν έχει τσακωθεί- αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις 7 παρατάσεις – καθυστερήσεις της επίμαχης σύμβασης στη διάρκεια της θητείας του.
Εμφάνισε στοιχεία για ένα ποσοστό δήθεν ολοκλήρωσης 68% συγχέοντας είτε σκόπιμα είτε από άγνοια πληρωμές με συστήματα που δήθεν λειτουργούσαν, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι το 2017 είχε παραδοθεί μόλις το 32% του φυσικού αντικειμένου, μεγάλο μέρος του οποίου στη συνέχεια έπρεπε να αντικατασταθεί. Ενώ από εκεί και μέχρι το 2019 απολύτως τίποτα.
Παρότι επιχείρησε μια βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω για να μιλήσει για το κράτος, δεν είπε ούτε κουβέντα για την ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο και την επιβεβλημένη ρήξη με λογικές ασυδοσίας και παλαιοσυνδικαλισμού, που επιχειρούν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος δέσμιο των χειρότερων εποχών του.
Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες χωρίς υποκρισία και υπεκφυγές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσίπρας για Τέμπη: Δεν έχω πάρει διαζύγιο με την ευθύνη – Ο Μητσοτάκης να ορίσει εκλογές το Μάιο
Έρχονται τρεις ριζικές αλλαγές στις γονικές άδειες - Τι ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως
11:29
Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα των «27»: «Στο τραπέζι η ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων»
11:27
Δένδιας από Σαουδική Αραβία: Οι ελληνικοί Patriot κρατούν ψηλά το κύρος της χώρας
11:14
Ελίζαμπεθ Χολμς: Γιατί η διαβόητη απάτη της Theranos εξακολουθεί να συναρπάζει την Αμερική
11:04