ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσε ο Βαρουφάκης για την επίθεση - Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες

Κατέθεσε ο Βαρουφάκης για την επίθεση - Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες
O πρόεδρος του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης eurokinissi

Κατάθεση χωρίς να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας έδωσε στην 1η Ανακρίτριας Ανηλίκων ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης, για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του Μέρα 25, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, να αποπέμψει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τον οποίο ανέφερε πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά - καλά καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα απολογηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι ο 19χρονος που συνελήφθη ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη.

Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ