ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουνδούρου: «Δημοσκοπική καταστροφή ΝΔ, ημιτελές βήμα των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ»

Κουμουνδούρου: «Δημοσκοπική καταστροφή ΝΔ, ημιτελές βήμα των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ»
Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Πολιτική Γραμματεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, αλλά και των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών που κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταλήγουν στο βασικό συμπέρασμα ότι η πτώση των ποσοστών της ΝΔ δεν είναι συγκυριακή, αλλά έχει έρθει για να μείνει μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Κι αυτό γιατί στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η τραγωδία των Τεμπών πέταξε το καπάκι από μία χύτρα που έβραζε πολύ καιρό τώρα και που δεν αφορά μόνο τη νεολαία, αλλά διαπερνά όλες τις ηλικιακές κατηγορίες κι επαγγελματικές ομάδες.

«Βλέπουμε μια δημοσκοπική καταστροφή της ΝΔ, αλλά κι ένα ημιτελές βήμα των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece άνθρωποι στην αξιωματική αντιπολίτευση που ασχολούνται με την ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση αποτυπώνεται κυρίως στην ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων των ερευνών τόσο πριν όσο και μετά την τραγωδία, με έντονα πλέον τα συναισθήματα θυμού, αλλά κι οργής στην κοινωνία.

Την ίδια ώρα, κατά την Κουμουνδούρου παρατηρείται και μία αντιστροφή ως προς το πώς εκτιμούν οι πολίτες την επιτυχία ή μη της κυβέρνησης σε πολλά ζητήματα, όπως στην οικονομία, στην ακρίβεια, στα θέματα του κοινωνικού κράτους, της υγείας ή της παιδείας.

Ταυτοχρόνως, αυξάνεται κι ο αριθμός των αναποφάσιστων, εξέλιξη που σημαίνει, κατά τις ίδιες κομματικές πηγές, πως πολλοί πολίτες έχουν πάρει αποστάσεις και βρίσκονται σε μία ζώνη περίσκεψης και στάθμισης διάφορων πραγμάτων.

Στην Κουμουνδούρου παραδέχονται ότι αυτό αφορά και τους ίδιους, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον, έχοντας κυβερνήσει, συστημικό κόμμα.

«Σε κάθε περίπτωση αυτή η χρονική περίοδος είναι καθοριστική, με την αντίστροφη μέτρηση, πάντως, για τη ΝΔ να έχει ξεκινήσει», καταλήγουν.

Όλα αυτά, όπως και οι εκκρεμότητες με την υπόθεση του «ξεχασμένου» από την επικαιρότητα Παύλου Πολάκη, αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή (Σάββατο) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στις 13.00, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά τον βουλευτή Χανίων, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα έχει προσμετρηθεί στα θετικά η ήπια στάση του τις τελευταίες εβδομάδες, όπως βεβαίως και η χθεσινή απολογητική επιστολή του, με τις τελικές αποφάσεις ωστόσο να παραπέμπονται στην Πολιτική Γραμματεία στην οποία ως μέλος της θα παρευρίσκεται κι ο ίδιος ο κ. Πολάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ