ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Θεσμική ασέβεια η θέση του για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Θεσμική ασέβεια η θέση του για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια, είναι και πολιτικά εξωφρενική» υπογράμμισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όπως σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη: «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ». «Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε πως «οι πολίτες θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

«Στο ζήτημα το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί κανείς να είναι ασαφής . Εκτός αν θεωρεί ότι το κόμμα του είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να παίξει ρόλο στην πορεία της χώρας την επόμενη μέρα, αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα κόμμα που αναζητά απλώς ψήφο διαμαρτυρίας ή εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλημμένη απόφαση στο μυαλό του η συμπόρευση, η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια, στο πλαίσιο μιας προοδευτικής, όπως την έχει χαρακτηρίσει, διακυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα. Πάντως το ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος χ δεν συνιστά ούτε σοβαρή ούτε υπεύθυνη πολιτική στάση».»

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης απέρριψε κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ