ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έριξε τους τόνους ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά το «φαρμακερό» σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Έριξε τους τόνους ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά το «φαρμακερό» σχόλιο του ΠΑΣΟΚ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε με τη συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην οποία αμφισβήτησε το αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αποφάσισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Λίγες μόλις ώρες μετά το σκληρό σχόλιο στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, που κατηγορούσαν ευθέως τον πρώην υπουργό για σύμπλευση με την κυβέρνηση -«είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο», ανέφεραν, ο έμπειρος πολιτικός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί επί του συζητούμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ομιλία του απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε όσα ακολούθησαν της συνέντευξης του και τα οποία τον έφεραν σε ανοιχτή ρήξη με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Λοβέρδος στην ομιλία του εμφανίστηκε με έντονα κριτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση τόσο για την αξιολόγηση στο δημόσιο, όσο και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας μάλιστα, πως αποτελεί θέση αρχής του ότι στα βασικά της προτάγματα των εκλογών του 2019 η κυβέρνηση έχει αποτύχει για αυτό και τα υπόσχεται ξανά στις εκλογές του 2023.

Η φράση που εξόργισε τη Χαριλάου Τρικούπη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξόγρισε τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αποστάσεις που κράτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο», σχολίαζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος δήλωνε στον ΣΚΑΪ πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «πολιτικά εξωφρενική» τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως συνιστά θεσμική ασέβεια.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος λέγοντας πως «προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων, που προτίθενται να συμφωνήσουν».

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», αναφέρει ο κ. Μάντζος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ