ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για Κασιδιάρη: Θωρακίζουμε τη δικαστική κρίση με συμπληρωματική διάταξη

Βορίδης για Κασιδιάρη: Θωρακίζουμε τη δικαστική κρίση με συμπληρωματική διάταξη
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με στόχο την ενίσχυση της δικαστικής κρίσης κατατίθεται εντός της ημέρας η νομοθετική ρύθμιση που θα επιδιώξει να κλείσει κάθε παράθυρο για την κάθοδο του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές.

«Θέλουμε να ενισχύουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε, να την κάνουμε πιο ισχυρή, ώστε να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης:

«Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή, τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στις αιτιάσεις προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διατυπώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους. «Όποιος εντέλει θέλει κατ’ αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη, να μας το πει, ευθαρσώς, με όποιο επιχείρημα έχει, εγώ δεν έχω αντίρρηση, εμείς λέμε τι θέλουμε, εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει μία νομοθεσία συγκεκριμένη και έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη, μετά από πολλή βάσανο, μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων», είπε.

Η τροπολογία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η ουσία παραμένει ίδια και έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση.

Tον έλεγχο και την ευθύνη της απόφασης για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα λάβει η Ολομέλεια του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ελέγχει τη νομιμότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ